Kijkje achter de schermen bij het festival Appelpop

In gesprek met Ad Wittens, veiligheidscoördinator bij de Stichting Muziekstad Tiel, organisator van het tweedaagse festival Appelpop, docent op de opleiding coördinator evenementenveiligheid en de cursus Crowdmanagement in de praktijk.

Appelpop is een tweedaags popfestival dat jaarlijks in Tiel, in de Nederlandse provincie Gelderland, georganiseerd wordt door Stichting Muziekstad Tiel (SMT). Het is het grootste gratis muziekfestival van Nederland waar jaarlijks bijna 150.000 bezoekers naar toe komen. Wat ooit begon als een extraatje tijdens het Fruitcorso in 1992 groeide uit tot een professioneel, opzichzelfstaand festival met nationale bekendheid. De reacties van publiek en pers waren enthousiast en de organisator beantwoordde aan de roep om herhaling. Vanaf 2014 vindt het fruitcorso plaats op het derde weekend van september, Appelpop bleef op het tweede weekend.

Bekijk hier de video van het festival Appelpop

Meer weten?

Op de Opleiding Coördinator evenementenveiligheid leert u hoe u de veiligheid op een evenement in uw regio kunt waarborgen.

Op het Congres Veiligheid bij Evenementen hoort u wat de mogelijke veiligheidsrisico’s zijn voor uw evenement.

Op de Cursus Risicoaansprakelijkheid bij Evenementen leert u hoe gevaarlijke situaties op uw evenement voorkomt.

Op de cursus Crowdmanagement in de praktijk leert u hoe u de vorming en verplaatsing van mensenmassa’s reguleert en fatale ongelukken op uw evenement voorkomt.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: De jonge aanwas op het mbo, een kans of bedreiging?

Beluister de podcast met Jochem Zwerus, Projectleider preventie op ondermijning in het mbo en projectleider …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *