Home » Overheid » Opleiding Beleidstalent: wat hebben de cursisten geleerd?
beleidsmedewerker

Opleiding Beleidstalent: wat hebben de cursisten geleerd?

Uw succes als beleidontwikkelaar (en uw team) wordt vooral bepaald door de snelheid waarmee u tot de kern van de zaak komt, succesvol beleid ontwikkelt en daarbij effectief leiding geeft. Deze 3-daagse opleiding Beleidstalent helpt u deze talenten te ontwikkelen en nog succesvoller te werken als beleidsontwikkelaar. Hoor in onderstaande video van de cursisten zelf wat zij tijdens deze opleiding geleerd hebben. Ook de docent Ir. Edwin Schouten geeft aan waarmee u naar huis gaat.

Docent: in deze cursus beleidstalent behandel ik al die onderwerpen waarbij mensen meer fun in hun leven krijgen. Daarmee bedoel ik dat ze met veel minder inspanning komen tot meer kwaliteit.

“Hier zit zeker kennis in die ik nodig heb. Ik heb handvaten nodig om andere collega’s uit te leggen waarom ik op deze manier gestructureerd werk. Die heb ik nu gekregen en daar ben ik heel blij mee!”

Docent: de deelnemers gaan naar huis vol met een toolbox vol instrumenten, waarmee ze veel meer kwaliteit in veel kortere tijd gaan neerzetten.

“De cursus bevalt me heel goed, veel meer interactie, veel groepsprocessen, veel meer feedback geven aan elkaar.”

Docent: de manier van lesgeven is als volgt: ik geef de deelnemers een oefening waarmee ze merken hoe onhandig het zou kunnen gaan. En vervolgens leg ik uit hoe het beter kan, en dan moeten ze de nieuwe techniek toepassen. Hiermee merken ze hoeveel meer kwaliteit, met minder inspanning en in een kortere tijd gerealiseerd wordt.

“De manier waarop wij met elkaar in groepsverband constant gewezen worden op ons eigen gedrag en op de wijze waarop we met vraagstukken omgaan, is heel leerzaam. Zelf leerzaam, maar ook naar anderen toe om van anderen te merken hoe zij ermee omgaan.” “Opvallend is dat er meer mensen zijn zoals ik, die dus van doorpakken houden. Je leert ook heel erg dat er andere mensen zijn die anders denken.” “De diversiteit van de mensen en hoe ze tegen het leven aankijken, is eigenlijk wel wat mij getroffen heeft.” “Ik zou deze opleiding aanbevelen bij collega’s, omdat ik denk dat met name het ambtelijk apparaat heel erg vastzit in bepaalde structuren van opzetten en dikke pakken papier schrijven, waar de helft van de wereld niks van snapt en vooral de burger niks van snapt. Ik denk dat we hier hele goede handvaten krijgen om daar op een andere manier mee om te gaan.”

Download brochure BeleidstalentDocent: de deelnemers moeten deze training volgen, omdat ze er heel veel persoonlijke baat bij hebben én in samenwerking komen tot resultaten en kwaliteit.

“Ik zou de cursus aanbevelen aan die mensen die er wel al wat verstand van hebben, omdat ik denk dat je er het meeste van meekrijgt als je weet waar je aan begint als je de opleiding doet.” “Ik zou deze opleiding aanbevelen aan mensen, en dat zijn dan niet alleen mijn collega’s, maar gewoon in het algemeen, omdat het handvaten biedt om gestructureerd tot een oplossing te komen.”

Over sbo

sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Van onbegrijpelijk geleuter naar een heldere boodschap

De meeste mensen leuteren maar raak De meeste mensen leuteren. Ze roepen wat en halen …

2 Reacties

  1. Goed artikel, lijkt me echt een interessante opleiding, kan je deze nog steeds volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *