beleidsmedewerker

De Opleiding Beleidstalent: wat levert het u op?

Uw succes als beleidontwikkelaar (en uw team) wordt vooral bepaald door de snelheid waarmee u tot de kern van de zaak komt, succesvol beleid ontwikkelt en daarbij effectief leiding geeft. Deze 3-daagse opleiding Beleidstalent helpt u deze talenten te ontwikkelen en nog succesvoller te werken als beleidsontwikkelaar. Hoor in onderstaande video van de cursisten zelf wat zij tijdens de opleiding Beleidstalent geleerd hebben. Ook de docent Ir. Edwin Schouten geeft aan waarmee u naar huis gaat.

Docent: in de cursus Beleidstalent behandel ik al die onderwerpen waarbij mensen meer fun in hun leven krijgen. Daarmee bedoel ik dat ze met veel minder inspanning komen tot meer kwaliteit.

“Hier zit zeker kennis in die ik nodig heb. Ik heb handvatten nodig om andere collega’s uit te leggen waarom ik op deze manier gestructureerd werk. Die heb ik nu gekregen en daar ben ik heel blij mee!”

Docent: de deelnemers gaan naar huis vol met een toolbox vol instrumenten, waarmee ze veel meer kwaliteit in veel kortere tijd gaan neerzetten.

“De cursus bevalt me heel goed, veel meer interactie, veel groepsprocessen, veel meer feedback geven aan elkaar.”

Docent: de manier van lesgeven is als volgt: ik geef de deelnemers een oefening waarmee ze merken hoe onhandig het zou kunnen gaan. En vervolgens leg ik uit hoe het beter kan. En dan moeten zij de nieuwe techniek toepassen, waarbij ze merken hoeveel meer kwaliteit in veel kortere tijd gerealiseerd wordt. En met veel minder inspanning.

“De manier waarop wij met elkaar in groepsverband constant gewezen worden op ons eigen gedrag en op de wijze waarop we met vraagstukken omgaan, is heel leerzaam. Ook interessant om te horen hoe anderen met beleidsvraagstukken omgaan.” “Opvallend is dat er dus meer mensen zijn zoals ik, die van doorpakken houden. Maar je leert ook heel erg veel van mensen in de groep die anders denken.” “De diversiteit van de mensen en hoe ze tegen het leven aankijken, is eigenlijk wel wat mij getroffen heeft.” “Ik denk dat met name het ambtelijk apparaat heel erg vast zit in bepaalde structuren en gewend is om dikke pakken papier schrijven, waar de helft van de wereld niks van snapt. En waar vooral de burger niks van snapt. Ik denk dat we tijdens deze opleiding hele goede handvatten krijgen, om daar op een andere manier mee om te gaan.”

Download brochure BeleidstalentDocent: de deelnemers moeten deze training volgen, omdat ze er heel veel persoonlijke baat bij hebben én in samenwerking komen tot resultaten en kwaliteit.

“Ik zou de cursus Beleidstalent aanbevelen aan mensen die er wel al wat verstand van hebben, omdat ik denk dat je er het meeste van meekrijgt als je weet waar je aan begint.” “Ik zou deze opleiding aanbevelen aan mensen, en dat zijn dan niet alleen mijn collega’s, maar gewoon in het algemeen, omdat het handvatten biedt om gestructureerd tot een oplossing te komen.”

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Opleiding Beleidstalent: Zwarte woordenlijst

Een projectplan moet kracht etaleren en specifiek zijn met betrekking tot wat je doet en …

2 Reacties

  1. Goed artikel, lijkt me echt een interessante opleiding, kan je deze nog steeds volgen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *