Hoe creëer je meer resultaat in jouw veiligheidsnetwerk met minder overleg?

Ben jij onderdeel van een veiligheidsnetwerk? Je ontmoet en spreekt dan ongetwijfeld veel mensen die je bijstaat, adviseert en ondersteunt tijdens kwetsbare momenten en in crisis. Dit is nou net wat Marit Elders, docent bij de opleidingen Coördinator Evenementenveiligheid en Beleidsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid, zo bijzonder vindt aan het vak. Zij vertelt je in dit artikel meer over de opleidingen die ze verzorgt en hoe jij jouw veiligheidsnetwerk versterkt.

Waarom ben jij graag actief in het veiligheidsnetwerk?

Ik versterk veiligheidsnetwerken in Nederland. Ik doe dit onder andere door veiligheidsprofessionals beter te positioneren en meer rust en ruimte voor hen te creëren”, aldus Marit. Ze geeft aan pas echt plezier te hebben wanneer de neuzen dezelfde kant op staan. Dan ontstaat een gemeenschappelijk leren tussen teams, bestuur of verschillende organisaties. De reacties van collega’s zijn hierbij een bepalende factor: “de blikken die ik krijg wanneer ik uitleg hoe je gemakkelijk meer resultaat creëert met minder overleg, maken het nog leuker! Terwijl het een standaardonderdeel is van mijn training en werk”.

Wat maakt de opleidingen leuk en nuttig voor deelnemers?

De opleidingen zijn erg praktisch. Je krijgt vaak te horen wat je moet doen en waar je naartoe moet, zonder te vertellen wat je vandaag en morgen precies doet om dat te bereiken. Wat doe ik eerst en wat daarna? Daar geef ik antwoord op”. De kennis uit de opleidingen Coördinator Evenementenveiligheid en Beleidsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid is daardoor direct toepasbaar.

Wat nemen de deelnemers na de lesdagen mee?

Mijn introductie zorgt ervoor dat iedereen tijdens de eerste koffiepauze al in gesprek is met elkaar over de inhoud van het werk. Ontmoetingen zijn cruciaal en waardevol voor de professionele ontwikkeling en versterking van het veiligheidsnetwerk”. Marit stelt dat interactie met andere cursisten het belangrijkst is, wat de inhoud van de lesdag ook is. “Het is waardevol om te weten waar medecursisten jou in de toekomst mee kunnen helpen én je leert van elkaar”.

Wat is het belang van een uitgebreid veiligheidsnetwerk?

Je veiligheidsnetwerk uitbreiden en weten wanneer, waar en hoe je de kennis van het netwerk inzet, zorgt dat jij betere resultaten behaalt. “De opleidingen Coördinator Evenementenveiligheid en Beleidsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid versterken jouw veiligheidsnetwerk in Nederland. Je leert veel van collega’s, zij hebben zo veel interessante tips en trucs”.

Vergroot jouw netwerk

Marit Elders is Verandermanager Veiligheid bij Public Safety Company en Event Safety Academy. Ze geeft tijdens haar opleidingen de volgende boodschap mee: “de juiste vragen leiden naar de juiste antwoorden. Jouw kennis leidt naar de juiste vragen, waardoor je een juist beeld vormt en de beste interventies bepaalt”. Wil jij meer leren van Marit? Schrijf je dan in voor de opleidingen Coördinator Evenementenveiligheid en/of Beleidsmedewerker Openbare Orde & Veiligheid van SBO! Deze opleidingen zijn ook Incompany mogelijk, ideaal als jij het gehele veiligheidsnetwerk in jouw organisatie wilt versterken.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Antwoorden op Kamervragen over berichten ‘Recordaantal meldingen van personen met verward gedrag in 2023’ en ‘Duizenden kwetsbaren wachten op plek beschermd wonen’

Minister Helder (VWS) geeft antwoord op vragen over de berichten ‘Recordaantal meldingen van personen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *