Vijf jaar Activiteitenbesluit

Met veel publiciteit en invoeringsbegeleiding is per 1 januari 2008 het Activiteitenbesluit van kracht geworden. Daarmee werd ook inderdaad een grote stap gezet in het bundelen van regelingen voor (de milieugevolgen van) inrichtinggebonden activiteiten. Het leidde tot meer overzicht in een juridisch stelsel dat een sterke verbrokkeling kent en vele afzonderlijke regelingen omvat voor kleinere of grotere groepen van (al dan niet vergunningplichtige) inrichtingen. Vijf jaar later heeft het Activiteitenbesluit als een soort stofzuiger nog veel meer afzonderlijke regelingen geïncorporeerd en lijkt daarmee op weg naar een soort Burgerlijk Wetboek voor de milieuregels voor (al dan niet inrichtinggebonden) activiteiten.

Lees het volledige artikel ‘Vijf jaar Activiteitenbesluit’ van Eddie Alders uit het tijdschrift Bouwrecht van Uitgeverij Kluwer.


 

Meer informatie over het Activiteitenbesluit?

Op 12 december vindt het Actualiteitencongres Activiteitenbesluit plaats. Tijdens het congres maakt Eddie Alders u wegwijs in de doolhof van het besluit. Daarnaast krijgt u van de overige sprekers alle actualiteiten te horen en oplossingen voor de meest voorkomende knelpunten!

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

‘Opleiding ‘Jurist in de zorg’ is grondig én breed’

In september en oktober start weer de verkorte opleiding tot jurist in de zorg: drie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *