Congresverslag Veiligheid in de wijk

In verschillende wijken in Nederland, die zich aan het zicht van de overheid onttrekken, vinden misstanden plaats zoals ondermijnende criminaliteit, radicalisering, woninginbraken, straatroof en roofovervallen. Deze misstanden resulteren in ernstige overlast en onveiligheidsgevoelens bij bewoners.

Op 2 november 2017 vond in de RAI Amsterdam tijdens Amsterdam Security het congres Veiligheid in de wijk plaats. Hier kwamen experts en ervaringsdeskundigen, werkzaam bij de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap, samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Het ging voornamelijk over de aanpak van maatschappelijke veiligheidsvraagstukken in wijken om zodoende van elkaar te leren.

Met het congres Veiligheid in de wijk boden we een podium aan overheden, bedrijven en kennisinstellingen om deze kennis, producten en diensten met elkaar te delen. In deze terugblik op het congres worden de opgedane kennis en ervaringen voor u nog eens op een rij gezet, zodat u deze kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Download het congresverslag

 

Meer weten over de aanpak van onveiligheid in de wijk?

Meer weten over de aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit in de wijk?

Meer weten over de aanpak van radicalisering en terrorisme?

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: De jonge aanwas op het mbo, een kans of bedreiging?

Beluister de podcast met Jochem Zwerus, Projectleider preventie op ondermijning in het mbo en projectleider …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *