Handreiking nazorg jeugdige ex-gedetineerden

Elk jaar keren 2500 jongeren uit een jeugdinrichting terug in de maatschappij. Drie van de vier jongeren gaan binnen een paar jaar opnieuw in de fout en vallen terug in strafbaar gedrag wat leidt tot overlast, onveiligheid en hoge maatschappelijke kosten. Aan u de taak om deze jongeren waar nodig en mogelijk te begeleiden zodat zij de juiste keuzes maken en niet opnieuw in de criminaliteit belanden.

De Verenging van Nederlandse Gemeente heeft een handreiking opgesteld die u helpt bij het organiseren van een sluitende aanpak van jeugdige ex-gedetineerden in uw gemeente.

 

Meer weten?

Op de opleiding coördinator nazorg ex-gedetineerden leert hoe u komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in uw gemeente.

Op de opleiding ketenregisseur risicojeugd leert u hoe u komt tot een integrale persoonsgerichte aanpak van risicojongeren in uw gemeente.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

Antwoorden op Kamervragen over berichten ‘Recordaantal meldingen van personen met verward gedrag in 2023’ en ‘Duizenden kwetsbaren wachten op plek beschermd wonen’

Minister Helder (VWS) geeft antwoord op vragen over de berichten ‘Recordaantal meldingen van personen met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *