Inhuldiging Willem-Alexander: balans tussen feest en veiligheid

De complete en complexe organisatie van het aftreden van de koningin en de inhuldiging van de nieuwe koning in de hoofdstad kan in 3 maanden tijd, aldus de gemeente Amsterdam.

“Het wordt veel en hard werken, maar het moet zeker kunnen. We doen een beroep op de meest ervaren mensen om dit alles in goede banen te leiden. De draaiboeken en protocollen over hoe 30 april er uit moet komen te zien, zijn in handen van het Rijk. De stad Amsterdam is gastheer en zal alles faciliteren voor de veiligheid, openbare orde en bereikbaarheid.’

Beluister hier het interview met Syan Schaap, adviseur veiligheid en crisisbeheersing bij het het Kenniscentrum Evenementenveiligheid, over de organisatie van de inhuldiging in de gemeente Amsterdam.

 

Meer weten?

Op het congres Veiligheid bij Evenementen op 21 en 22 maart 2013 in het Gelredome te Arnhem hoort u van experts hoe u de veiligheid op uw evenement kunt waarborgen.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

De coronapas en onze grondrechten

Door expert prof. mr. J.G. Brouwer, hoogleraar Algemene rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, directeur van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *