LinkedIn groep The Dutch Safety & Security Network “Partner in Crime: Event Risk Management”

Om de week wordt er een member van de LinkedIn groep “The Dutch Safety & Security Network” uitgelicht als “Partner in Crime”. Graag stellen wij u voor aan andere leden van de LinkedIn groep, zodat men elkaar gemakkelijker vindt en aan elkaar verbindt.

Deze week introduceren we Rob Hermanns van Event Risk Management als “Partner in Crime”:

Organisatie introductie

Event Risk management draagt bij in het verbeteren van de veiligheid in de evenementen branche door adviezen, begeleiding en opleidingen. Zowel organisatoren als gemeente maken gebruik van de kennis en kunnen van Event Risk Management.

Wat maakt uw organisatie bijzonder?

Door te specialiseren op evenementenveiligheid, zijn alle evenement gerelateerde risico’s in beeld en door de samenwerking met verschillende collega evenementenveiligheidskundige, bedrijven en een update netwerk, is aanvullende kennis optimaal aanwezig. Er wordt gewerkt met de laatste normen en richtlijnen, zoals die in het Nederlandse handboek Evenementen Veiligheid zijn verwoord en de Nederlandse en Europese wetgeving. Met opleidingen als Crowd Science (Highfield Qualifications) en Event Safety management (University Derby) staat Event Risk Management vooraan als het gaat om internationaal vooraanstaande opleidingen.

Waarom bent u lid van The Dutch Safety & Security Network?

Mijn lidmaatschap is een onderdeel van mijn veiligheidsnetwerk, juist door aansluiting te houden met collega expert kun je leren, groeien en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ideeën. Als collega-bedrijven is het fijn om de “near-miss”-ers te delen zodat andere daar van kunnen leren, maar ook om de theorie en praktijk met andere te toetsen. Als veiligheidskundige sta je meestal alleen in je keuzen en adviezen. Door een goed netwerk is overleg mogelijk en kunnen we elkaar helpen om de kwaliteit te verhogen.

Waar kunnen leden van The Dutch Safety & Security Network u voor benaderen?

Voor alle aspecten van Evenementen veiligheid ben ik beschikbaar, van Risico Inventarisatie, veiligheid en gezondheidsplannen, vergunning aanvragen en de coördinatie van het veiligheidsteam van een evenement. Dus zowel arbo als publieksveiligheid, gezondheid en milieu liggen in mijn focus. Event Risk management is inzetbaar als adviseur, uitvoerder of als trainer, voor iedere behoefte is een aangepaste aanpak mogelijk. Zoals bij ieder evenement een eigen Risico Analyse hoort.

Waar bent u als organisatie naar op zoek?

Organisatoren, die bereid te zijn hun evenement naar hoger plan te brengen, maar ook naar collega experts om samen met hen onze kennis te vergroten en te verbeteren. Event Risk Management zoekt graag de samenwerking op om veiligheid op evenementen te vergroten. Zonder samenwerking is het in deze snel veranderende wereld van veiligheid het bijna niet bij te houden. Bijna iedere dag gebeurt er ergens in de wereld wel iets waardoor het veiligheidsgevoel veranderd en we als veiligheidsexpert anders met de vragen en antwoorden moet omgaan.

Op welk event zou u graag andere members willen ontmoeten en waarom?

Zelf probeer ik 1 a 2 keer per jaar een veiligheidscongres te bezoeken, zodat we als expert weer eens met elkaar van gedachte kunnen wisselen en via de sprekers wellicht nieuwe inzichten te horen krijgen. Welk evenement ik dan bezoek hangt er af van de onderwerpen die besproken worden. Uiteraard worden de ‘vakbeurzen’ niet overgeslagen, maar die zijn vooral als relatiebezoek richting toeleveranciers of andere klanten

Stel, u zou de wereld op welke manier dan ook kunnen verbeteren. Waar zou u dan beginnen?

Om de evenementen wereld te verbeteren, schrijf ik evenement gerelateerde opleidingen,  bijvoorbeeld in arbo-veiligheid en organiseer ik workshops om een goed veiligheidsplan te schrijven. En geef trainingen over evenementen veiligheid aan organisatoren, (be)veiligheidsbedrijven, adviseurs veiligheid van de overheid en vergunningverleners. Ook neem ik organisatoren mee in 2 of 3 jarige overeenkomsten om stap voor stap hun veiligheidsorganisatie op de rit te krijgen. Niet iedere organisatie is in staat om een volledige veiligheidsomslag te maken, personeel en budgetten moeten hierin stap voor stap worden aangepast.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Wetsvoorstel in consultatie: Strafuitsluiting voor verblijf hulpverleners en journalisten in terroristisch gebied

De Nederlandse en Europese samenleving moet beschermd worden tegen het gevaar van terugkeerders uit door …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *