Wat is de juiste balans tussen veiligheid versus happiness bij evenementen?

Rick Naaktgeboren, Opgavemanager Levendige Binnenstad van de Gemeente Dordrecht geeft aan dat de veiligheidsvoorschriften de laatste jaren ingewikkelder zijn geworden en dat er daardoor meer druk is komen te liggen bij organisatoren.

“Juist daarom is het belangrijk om organisaties te ondersteunen, want anders gaan veel kleine evenementen verdwijnen. En het beste kun je samen bekijken welke maatregelen écht nodig zijn om de veiligheid te garanderen en een evenement toegankelijk te houden. Je wilt tenslotte ook dat bezoekers zich vrij kunnen bewegen en zich happy voelen op een evenement. Daar moet je gezamenlijk een balans in vinden.”

Lees het volledige artikel

 

Meer weten?

Op het Congres Veiligheid bij Evenementen hoor je wat de mogelijke veiligheidsrisico’s zijn voor jouw evenement.

Op de Opleiding Coördinator evenementenveiligheid leer je hoe je de veiligheid op een evenement in jouw regio kunt waarborgen.

Op de Cursus Crowdmanagement in de praktijk leer je hoe je de vorming en verplaatsing van mensenmassa’s reguleert en fatale ongelukken op jouw evenement voorkomt.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Reactie NCAB op antisemitismecijfers OM en Politie: “Verharding antisemitisme. Het blijft niet meer bij woorden alleen”

De politie registreerde in 2023 880 gevallen van antisemitisme, tegen 549 het jaar daarvoor, blijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *