Facility management in het nieuws

Als facility manager weet u als geen ander dat het belangrijk is om alle faciliteiten van huisvestiging goed te onderhouden. Dit om schade en risico’s te kunnen beperken of voorkomen. Het is dan ook van cruciaal belang om met beperkte financiële middelen aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Twee recente nieuwsberichten tonen aan dat dit in de praktijk echter wel eens mis wil gaan.

Wateroverlast VU Medisch Centrum

Door werkzaamheden ontstond er een lek in de waterleiding nabij het VU Medisch Centrum. Hierdoor stroomde het water het ziekenhuis in. Het VUmc ging daarop over op het noodplan en probeerde de noodaggregaten in te schakelen, maar dat maakte niks uit. In het ziekenhuis was nauwelijks stroom waardoor alle patiënten in bedden moesten worden overgebracht naar nabij gelegen ziekenhuizen. Wateroverlast in het ketelhuis en niet werkende liften maakte dit tot een grote operatie.

Bron: Nu.nl

Renovatie Binnenhof

Het Binnenhof kampt met lekkages en de waterleidingen en elektrische bedrading zijn sterk verouderd. Ook de “nieuwbouw” uit 1992 deugt onvoldoende meer. Daarnaast heeft de brandweer al meermaals aangegeven dat het gebouwcomplex niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Doordat er geen speciale belemmeringen zijn aangebracht kan een brand eerder overslaan naar andere delen. De geschatte kosten van deze renovatie: zeker een half miljard euro.

Bron: Nu.nl

Wilt u ervoor zorgen dat uw organisatie aan alle hoge kwaliteitseisen voldoet? Het nastreven van een efficiënte en kostenbesparende bedrijfsvoering is daarbij ook voor uw organisatie noodzakelijk! Onze 2-daagse cursus Facility Management kan u daarbij helpen.

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Maximaal vier jaar gevangenisstraf voor bezit van pedohandboeken

Vanaf  1 juli 2023 is het verboden om in bezit te zijn van materiaal waarin …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *