Kreeg het nieuwe ROZ-model een laag rouge of een facelift?

In de facility markt gonst al enige tijd dat er wordt gesleuteld aan het huidige ROZ model kantoorruimte uit 2003. Momenteel kan worden gesteld dat het model huurovereenkomsten opgesteld door Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) verhuurdersvriendelijk is. Met de herziening van dit model worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:  i) bescherming eigendom, ii) efficiënt beheer, iii) geen onnodige beperkingen gebruiker en iv) een transparant model met een gelijkwaardig beginpunt voor onderhandelingen. De ROZ beoogt met het nieuwe model voor kantoorruimte het gebruik van ROZ-modellen verder te stimuleren.

Lees het hele artikel: Nieuwe ROZ-model kreeg laagje rouge of facelift?

Gepubliceerd in: Vastgoedmarkt februari 2015 | Auteurs: Cornélie Arnouts en Justine van Lochem.

Meer weten over ROZ-modellen, huurcontracten en vastgoedmanagement voor facility managers?
Tijdens de Opleiding Strategisch vastgoedmanagement voor de Facility Manager leert u in 4 dagen alles over huisvesten als matchingproces tussen behoeftestelling van organisatie en aanbodprofielen van beschikbaar vastgoed en erfgoed. Bekijk het programma.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe ga je om met verschillen in de klas?

Omgaan met diversiteit in de klas maakt de lespraktijk uitdagend en boeiend, maar soms ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.