De toekomst van mhealth: veel meer gaan doen via devices

Wij interviewden Joost Brillemans, Projectleider patiëntportaal van het Leids Universitair Medisch Centrum, en vroegen hem naar zijn ervaring met Mobile Healthcare. Ook geeft Joost zijn visie over de toekomst van ehealth en zijn mening over het Mobile Healthcare Congres & iZone dat dit jaar in oktober plaats zal vinden. 

Bekijk het interview 

Transcript van het interview

Wat doet het LUMC met Mobile Healthcare?

E-health en mobile healthcare staat hoog op de agenda bij het LUMC. Het staat ook in ons strategisch plan. We hebben net een veranderprogramma gehad waar we een aantal projecten hebben gedaan op het gebied van e-health. En er komt nu een verlenging van drie jaar, waarin ook weer de e-health en m-health hoog op de agenda staan.

Hoe ziet u de toekomst van mHealth?

Ik denk dat we veel meer kunnen gaan doen via devices. Dus zowel echt de mobile healthcare als de e-health. Dat we veel meer op afstand kunnen monitoren en dat we dus veel minder contact, onnodig contact, kunnen hebben. En dat we daarmee de zorg efficiënter, maar ook zeker effectiever kunnen maken. Ik denk dat we echt in mogelijkheden moeten gaan denken in plaats van altijd in de beperkingen van hoe gaat het met de privacy. Ontzettend belangrijk, moeten we zeker ook aandacht aan besteden, maar laten we ook kijken van wat kunnen we doen en wat is er nog mogelijk en waar zit het laaghangend fruit, waar kunnen we die grote stappen zetten.

Wat vindt u van het Mobile Healthcare Congres?

Nou wat ik daar wel heel leuk vond is dat er een verbinding werd gelegd met andere business. De presentatie van KPN was heel interessant. Dat zijn dingen waar je misschien in de zorg minder snel bij nadenkt, over de veiligheid en hoeveel aanvallen er per dag, of per week, voorkomen. Dus dat vind ik wel iets wat echt erin zou moeten blijven, gewoon echt ook die connectie met andere vakgebieden zeg maar. En ik hoop gewoon in volgende edities gewoon nog meer ontwikkelingen te kunnen zien en gewoon de best practices ook daarvan mee te nemen.

Meer weten over eHealth en mHealth? Kom naar het Mobile Healthcare Congres & iZone op 8 oktober 2015 en ontmoet meer dan 500 spelers uit de mHealth value chain! Bekijk het programma.

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Drie eigenschappen van succesvol projectmanagement in de zorg

Het aantal projecten in de zorg groeit gestaag, terwijl de context steeds ingewikkelder wordt. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *