E-book Het Vooruitvinderskompas: een leidraad voor leiders in verandering

De omvang en de diepgang van de crisis die in 2008 is doorgebroken maken duidelijk dat de samenleving een nieuwe fundering nodig heeft.  Zowel in de prive situatie als in de maatschappelijke en de zakelijke omgeving.

Het ontstaan van die nieuwe fundering, in de vorm van nieuwe waarden, werkt door op alle aspecten van samenleven, samen werken en ondernemen.  Deze nieuwe waarden zijn niet vanaf het begin duidelijk. Zij komen werkende weg tot stand. Oud en nieuw lopen de komende jaren regelmatig door elkaar. Dat stelt hoge eisen aan leiders en aan leiderschap.

 

 

Leiderschap met nieuwe waarden

Jorn Bruining en Tom de Haas zijn geïnteresseerd in leiderschap in verandering. Om leiders te faciliteren hebben zij het Vooruitvinderskompas ontwikkeld. Het kompas heeft de nieuwe waarden als kern.  Om leiders te helpen navigeren in tijden van ingrijpende verandering hebben zij vier dominante thema’s in kaart gebracht die altijd om aandacht vragen bij het realiseren van verandering.  Met de nieuwe waarden in het hart vormen leiderschap, nieuwe businessmodellen, werken in teams en samenwerken in netwerken en coöperaties de navigatie voor de nieuwe tijd.

Nieuwe waarden in kaart gebracht

In de publicatie over het vooruitvinderskompas worden de nieuwe waarden in kaart gebracht en geplaatst in het kompas.

Bekijk hier hoofdstuk 3. ‘Het Kompas’ van het E-book.

Op www.avontuurvandeheld.nl kunt u de eerste 3 hoofdstukken downloaden. Vanaf september 2014 wordt ieder onderdeel van het kompas  in een apart document verder uitgewerkt en toegevoegd aan de digitale publicatie op deze website.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De macht en onmacht van de Netwerk- en Ketenregisseur

Netwerk- en Ketenregie is in de huidige samenleving een belangrijk begrip geworden. Zo werkt de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *