“Programmamanagers, investeer in de opzet van je programma”

Na afloop van de opleiding Programmamanagement interviewde wij deelneemster Gabriëlle Sogelée. Gabriëlle is werkzaam als Senior Beleidsmedewerker bij VWS. Zij vertelt ons over de moeilijkheid van programmamanagement, over de balans tussen theorie en praktijk tijdens de opleiding en geeft (toekomstige) programmamanagers een tip. Bekijk het interview of lees het transcript:

Transcript:

De moeilijkheid van Programmamanagement

Een lastig vraagstuk vind ik bij programmamanagement, zeker als een organisatie niet bekend is met, met programmatisch creëren, is dat er wel wat weerstand kan komen, doordat men het moeilijk vindt om op een andere manier om te gaan met werk. Een ander punt wat ik wel lastig vind is de tijdsdruk die er altijd op zit. Een programma inregelen kost tijd, vergt tijd, en dat moet je nemen. Dat vergt ook dat de mensen waar je voor werkt begrijpen dat die tijd nodig is.

Ervaring met Programmamanagement

Ik had al ervaring met programmamanagement, dus voor mij was het meer een opfriscursus, en dat was wel zeer welkom. Het is toch weer goed om eens even die theorie goed onder ogen te krijgen, dat je de achtergronden weer even goed meekrijgt. Praktische zaken worden zeker behandeld bij deze opleiding. Bijvoorbeeld een doelen-inspanningennetwerk of een programma-canvas wordt weer eens goed uitgelegd. En dat is eigenlijk direct toepasbaar in mijn werk.

De combinatie theorie en praktijk

De theorie en de praktijk samen dat werkt voor mij heel erg goed. Het geeft echt inzicht in wat je ook ziet gebeuren in de praktijk. Jee krijgt er ook wat meer achtergrond bij en dat vond ik heel erg waardevol. Andere zaken die mij zeer aanspraken in de cursus is het directe contact met de medecursisten. Zij komen allemaal weer in een andere context, nemen weer die vragen mee en dat verrijkt ook je eigen werk enorm. Dus je kunt direct met een groepje die vraagstukken bespreken.

Tip voor programmamanagers

Neem als programmamanager ook echt de tijd en de moeite om aan de voorkant goed te investeren in de opzet van je programma. Deze opleiding geeft daar echt voldoende handvatten voor en maak ook die effort, die investering, om dat te doen. Daar heb je heel veel plezier van in de rest van je programma.

Programmamanagement voor overheid & non-profit

Leer in 5 dagen vormgegeven vanuit de principes van programmatisch creëren bij de opleiding Programmamanagement voor overheid & non-profit. De opleiding biedt u een solide theoretische en praktische basis voor het werken in of leidinggeven aan een programma. Meer informatie?
Bekijk de opleiding

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

‘Wil je dat je advies wordt overgenomen? Investeer dan in je soft skills’

Je hebt een dijk van een advies uitgebracht. Toch wordt je advies niet overgenomen. Hoe …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *