Écht aan de slag met je visie op toekomstgericht onderwijs

Je wil je ontwikkelen, verder komen. Een stap zetten. Hoe vaak gebeurt het niet dat je hoofd vol zit met ideeën hoe het op het werk beter zou kunnen? Een vat vol talent en inspiratie. Daar moet je wat mee doen! Maar de lopende zaken vragen je aandacht en de dagelijkse dingen slurpen je op. Opgeslokt, zo voelt het letterlijk.

Er is troost: je bent zeker niet de enige. Werk was altijd al druk en dat wordt zeker niet minder. En je kunt iets doen met die inspiratie. Bijvoorbeeld door een opleiding in leiderschap te volgen.

Een leiderschapsopleiding geeft de theoretische bagage die je nodig hebt. Modellen, formats en strategische plannen geven je de basis om als leider en manager je organisatie sterker te maken. Goed leiderschap zorgt er immers voor dat je de dingen bereikt die je samen wil bereiken. En dat ieder dat met plezier kan doen.

Je ‘hoofd’ op ‘papier zetten’

Veel mensen die ik spreek geven aan dat een opleiding (ja ook een korte) dé manier is om je visie écht eens goed ‘op papier’ te krijgen. Je ideeën krijgen structuur, een vaag plan krijgt een theoretische onderbouwing, je argumenten om anderen mee te krijgen worden scherper en overtuigender. Veel zit al in je hoofd en een opleiding kan je helpen om het er uit te krijgen.

Halen van je persoonlijke leerdoel

Nu is de aanmelding voor een opleiding een grote stap, zeker als het een jaaropleiding is. Daar denk je vaak goed over na en je schrijft op wat je met de opleiding zou willen bereiken. Bijvoorbeeld: De opleiding gebruiken om het nieuwe strategische plan te formuleren. Of: Zorgen dat ik alle opdrachten afrond en het diploma behaal.

Maar daar ligt de dagelijkse duivel alweer op de loer! Je agenda zit overvol. Je geeft misschien zelfs ook nog les. En thuis is er een gezin, vrienden, sporten. En oh ja, rusten en slapen als het even zou kunnen. En voor je het weet loop je achter met je plannen in de opleiding.

Samen trots zijn op het resultaat

Hoe ik dat zo goed begrijp? Ik ben zelf ook manager. En net zoals alle managers van de hele wereld loop ik hier tegen aan. Dus ik weet als geen ander dat je ondersteuning kan gebruiken bij het behalen van je plannen en uit werken van je visie. We helpen je om de opdrachten te maken en verplichten ons zelf om op de gestelde deadline feedback te geven. Of we helpen je om je strategische plan te realiseren. Zodat we allebei trots kunnen zijn na de laatste lesbijeenkomst! Het is eigenlijk niets anders dan een wederzijdse afspraak die we nakomen.

Leidinggeven is een uitdagende baan!

Opleiding Onderwijskundig Leiderschap

  • Zorg voor de toekomst van je school met goed onderwijsmanagement
  • Krijg met 7 modules inzichten en handvatten in het onderwijskundig leiderschap
  • Met een Post-HBO registerdiploma ‘Onderwijskundig teamleider’
  • Met vrijstellingen voor twee Masteropleidingen!

Bouw aan een toekomstbestendige organisatie in het onderwijs!

Lees meer over de opleiding

Over Ank Dierckx

Bekijk ook

Ben jij een authentiek leider?

“Authentiek leiderschap – ontdek en leef je missie” is een prachtig boek van Bas W. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *