multipliers

Multipliers, de sleutel voor Onderwijskundig Leiderschap

Hoe de beste leiders iedereen slimmer maken

Onderwijskundig leiderschap vraagt dat jouw leiderschap aanpak bijdraagt aan betere resultaten van zowel docenten als studenten. Het leiderschapsconcept Multipliers leert je hoe je meer toegang krijgt tot de intelligentie en het potentieel van de mensen om je heen. Het leert je hoe je mensen slimmer maakt en ze meer ruimte geeft om te groeien in hun potentieel.

Multipliers: tapping into the genius of schools

Wie is de Multiplier? Wat doet hij anders waardoor hij talenten van mensen zo laat groeien?
Het filmpje, ’Tapping into the genius of schools’, laat in het kort zien wat Multipliers gedrag kan opleveren voor jouw onderwijsinstelling:

De achtergrond van Multipliers

Multipliers komt voort uit een 2-jarig onderzoek onder 150 leiders wereldwijd, waarin de volgende vraag centraal stond: “Hoe kan het dat sommige mensen briljant zijn bij de ene leider en minder waarmaken bij de andere leider, terwijl de persoon hetzelfde blijft?” Het onderzoek laat zien dat ‘Multiplier’ (vermenigvuldiger) leiders in staat zijn om tot 90% van het talent van mensen en organisaties aan te boren, terwijl dit percentage op 48% ligt bij de zogeheten ‘Diminishers’, leiders die talenten onderbenut laten door bijvoorbeeld weinig vertrouwen te geven, veel controle te houden, zelf leidend te zijn in gesprekken en zelf alle beslissingen te nemen in plaats van ruimte geven aan de ander.

Nationaal Hoger Onderwijs Congres

Tijdens het strategisch preseminar van het Nationaal Hoger Onderwijs Congres op 25 november a.s. nemen we je mee in het gedachtegoed van het Multipliers concept. Je creëert bewustwording in het effect van jouw leiderschap. Daarnaast leer je wat de eigenschappen zijn van leiders die het allerbeste uit hun mensen weten te halen (Multipliers) en leiders die juist het potentieel van hun mensen verkleinen (Diminishers).

De masterclass wordt verzorgd door Huib Broekhuis. Huib is internationaal gecertificeerd keynote speaker over Multipliers. Vanuit zijn rol als directeur-eigenaar van VDS Training Consultants heeft hij jarenlange ervaring in het begeleiden van talloze organisaties op het gebied van leiderschap. Huib is onder meer ook oprichter van de leiderschapsbeweging ‘Go Beyond MBA’, lid van de wereldwijde Entrepreneurs’ Organization en mede-initiatiefnemer van de Change Club waarin wereld verbeterende ideeën voor en door ondernemers tot bedrijven worden gemaakt.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Ben jij een authentiek leider?

“Authentiek leiderschap – ontdek en leef je missie” is een prachtig boek van Bas W. …

èèn Reactie

  1. De sleutel tot succes. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *