Whitepaper: QTI in het Nederlandse hoger onderwijs

Hogescholen en universiteiten willen digitale toetsmaterialen kunnen uitwisselen en hebben behoefte aan leveranciersonafhankelijke afspraken.

Dé oplossing hiervoor zijn QTI afspraken (Question and Test Interoperability). De whitepaper ‘QTI in het Nederlandse hoger onderwijs’ laat zien dat de internationale afspraken over interoperabiliteit van toetsmateriaal een stap in de goede richting zijn. Het gebruik hiervan is niet geheel probleemloos, maar zeker wel aan te raden.

Download de whitepaper ‘QTI in het Nederlandse hoger onderwijs’

Wat is QTI?

De IMS Question and Test Interoperability (QTI) afspraken zijn een set afspraken die opgesteld zijn door het IMS Global Learning Consortium, een internationaal opererend samenwerkingsverband van bedrijven, onderwijsinstellingen en organisaties zoals SURF en Kennisnet. Met behulp van de IMS QTI afspraken kunnen toetsmaterialen op een leveranciersonafhankelijke manier beschreven en vastgelegd worden.

Meer weten?

Tijdens het Nationaal Hoger Onderwijs Congres 2013 op 27 november kunt u in sessie D (verzorgd door Teelen Kennismanagement) dieper ingaan op toetsen. Titel van de sessie: ‘Basis Kwalificatie Examineren: één toetstaal voor allemaal’.

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

De drie domeinen van de intern begeleider als kwaliteitscoördinator

De beroepsstandaard, en daarmee het functieprofiel, van de intern begeleider is herschreven. Hier zijn verschillende …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *