Whitepaper Toetsbeleid: een goed plan voor toetsbekwaamheid

Een veelvoorkomende denkfout bij het ontwikkelen van toetsbeleid is dat men vanaf nul begint. Er worden kaders geschapen en doelen gesteld die het ideale toekomstbeeld vertegenwoordigen. Maar toetsing is aan de orde van de dag sinds de oprichting van een onderwijsinstelling. Doordat het toetsproces in de dagelijkse praktijk doorloopt, is het vaak moeilijk om toetsbeleid te ontwikkelen dat daarmee meebeweegt.

Deze whitepaper over toetsbeleid is niet alleen bedoeld voor beleidsmakers op toetsgebied, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in concrete handvatten voor het realiseren van toetsbekwaamheid op micro-, meso- en macroniveau.

Download de whitepaper (PDF)

Meer weten?

Eén van de auteurs van deze whitepaper, Harry Molkenboer, is ook spreker op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres op 27 november 2013. Hij zal dan ingaan op de Basiskwalificatie Examinering, in feite de invulling van toetsbekwaamheid op microniveau.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe begeleid jij jouw collega’s met ICT in het onderwijs?

ICT is onvermijdelijk in het onderwijs. Je leidt jouw leerlingen op voor een digitale toekomst, …

èèn Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.