Home » Onderwijs » Whitepaper Toetsbeleid: een goed plan voor toetsbekwaamheid

Whitepaper Toetsbeleid: een goed plan voor toetsbekwaamheid

Een veelvoorkomende denkfout bij het ontwikkelen van toetsbeleid is dat men vanaf nul begint. Er worden kaders geschapen en doelen gesteld die het ideale toekomstbeeld vertegenwoordigen. Maar toetsing is aan de orde van de dag sinds de oprichting van een onderwijsinstelling. Doordat het toetsproces in de dagelijkse praktijk doorloopt, is het vaak moeilijk om toetsbeleid te ontwikkelen dat daarmee meebeweegt.

Deze whitepaper over toetsbeleid is niet alleen bedoeld voor beleidsmakers op toetsgebied, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in concrete handvatten voor het realiseren van toetsbekwaamheid op micro-, meso- en macroniveau.

Download de whitepaper (PDF)

Meer weten?

Eén van de auteurs van deze whitepaper, Harry Molkenboer, is ook spreker op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres op 27 november 2013. Hij zal dan ingaan op de Basiskwalificatie Examinering, in feite de invulling van toetsbekwaamheid op microniveau.

Over sbo

sbo
Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Het Learning Manifesto – vanuit de kern het traject succesvol afronden

Door: Marcel de Leeuwe en Frank Salemink. Misschien heb je ook wel eens een visiedocument …

èèn Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *