participatiewet

Extra budget van 35 miljoen beschikbaar voor invoering Participatiewet

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft 35 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor de invoering van de Participatiewet. Deze investering gaat naar de 35 werkbedrijven, waar gemeenten in samenwerking met het UWV, regionale werkgevers, vakbonden en onderwijsinstellingen verantwoordelijk zijn voor de doorontwikkeling van de Participatiewet. De beleidsplannen zijn concreet, nu volgt de uitvoering van de wet.

De nieuwe Participatiewet heeft het doel: meer mensen met een beperking aan de slag te krijgen bij, bij voorkeur, reguliere werkgevers op de arbeidsmarkt.

1 budget voor alle voorzieningen

In totaal komen er 3 decentralisaties op de gemeenten af. Naast de Participatiewet (1e decentralisatie) zijn dit ook de decentralisaties AWBZ-Wmo en de Jeugdzorg. Omdat alle verantwoordelijkheid nu op lokaal niveau bij gemeenten komt te liggen, hebben gemeenten de mogelijkheid mensen meer op maat en in samenhang met andere hulpvragen te kunnen begeleiden naar werk en ook in andere vormen van maatschappelijke ondersteuning. Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2015 één budget waaruit alle voorzieningen moeten worden bekostigd.

Extra financiële boost voor 35 regionale werkbedrijven

De 35 miljoen euro, die nu voor de Participatiewet extra beschikbaar wordt gesteld, wordt verdeeld over de 35 regionale werkbedrijven, die nu tijdens de opstartfase dus een extra financiële boost krijgen van staatssecretaris Jetta Klijnsma, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Klijnsma: “Het succes van de Participatiewet valt of staat met een goede samenwerking in de regio. Daarom wil ik deze opstartfase extra ondersteuning bieden om dit mogelijk te maken”.

Wat zijn concreet de plannen in uw regio? En hoe gaat u nu concreet aan de slag om de Participatiewet door te ontwikkelen zodat deze binnen uw arbeidsmarktregio slaagt?

 

Bekijk de korte opleidingen over het sociaal domein

Over noweem

Bekijk ook

Bouwen, verduurzamen en baangaranties helpen de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren

In de 20 gebieden van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV) is de bouw …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *