Waarom gaat er een gedeeltelijk boerkaverbod in?

Vanaf 1 augustus 2019 gaat het gedeeltelijk boerkaverbod in. Maar waarom eigenlijk?

Op sommige plekken is het voor de dienstverlening of veiligheid belangrijk dat mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. Bijvoorbeeld in voertuigen van het openbaar vervoer en in gebouwen van de overheid, onderwijs en de zorg. Dit zijn locaties waar mensen bij elkaar komen en waar mensen elkaar niet kunnen ontwijken. Daarom mag je op deze locaties vanaf 1 augustus 2019 geen kleding meer dragen die jouw gezicht onherkenbaar maakt, zoals een integraalhelm of boerka.

In Nederland mag iedereen zich kleden als hoe hij of zij wil, zolang dit niet ten koste gaat van de vrijheid van anderen. Deze vrijheid wordt begrensd op locaties waar communicatie onmisbaar is voor een kwalitatieve dienstverlening of de sociale veiligheid. In voertuigen van het openbaar vervoer en in en rondom gebouwen van de overheid, zorg en onderwijs is het voor de sociale veiligheid en dienstverlening belangrijk dat iedereen elkaar kan herkennen en aankijken. Daarom mag je op deze locaties vanaf 1 augustus 2019 geen kleding meer dragen die jouw gezicht onherkenbaar maakt. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet met een integraalhelm, bivakmuts of boerka op een bus, ziekenhuis of school mag binnenstappen.

Bron: www.rijksoverheid.nl

Meer weten?

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Monitor Integriteit en Veiligheid: agressie en intimidatie richting politiek ambtsdragers blijft zorgelijk

Maar liefst 45% van alle decentrale politieke ambtsdragers zoals burgemeesters, Statenleden, raadsleden en waterschapsbestuurders kreeg …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *