In 5 stappen risico denken bij de veiligheid van evenementen

De verantwoordelijkheid ligt in jouw handen

Als organisator, vergunningverlener bij de gemeente, evenementencoördinator bij de politie, brandweer of GHOR, ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid op een evenement in jouw regio. Om te zorgen dat tragische incidenten op het evenement uitblijven zijn veiligheidsmaatregelen nodig. Daarvoor moet je eerst de risico’s kennen en weten hoe je deze risico’s kunt voorkomen of beperken.

Beantwoord de waarom vraag

Het is belangrijk om meer bewust te zijn van de manier waarop we over risico’s denken. Als organisator of veiligheidsprofessional bij een evenement adviseer je vaak in oplossingen maar vergeet je soms de vraag te beantwoorden waarom we deze oplossing of veiligheidsmaatregel treffen. Je kunt elkaar namelijk veel beter begrijpen aan de overlegtafel als je weet waarom bepaalde maatregelen getroffen moeten worden. Veiligheidsmaatregelen opleggen zonder de waarom vraag te beantwoorden zorgt voor veel ruis bij jouw samenwerkingspartners. Bovendien brengt dit onnodige kosten met zich mee.

Bekijk de 5 stappen hier:

De volgende video van Marit Elders geeft je een basis voor het identificeren van risico’s en het bepalen van een veiligheidsaanpak.

Download hier gelijk de online videocursus.

Deze online videocursus is gelijk een voorproefje voor de online videocursus die als onderdeel geldt voor de opleiding coordinator evenementenveiligheid.

Marit Elders eigenaar van de Event Safety Academy dagvoorzitter van het congres Veiligheid bij Evenementen en hoofddocent van de opleiding coördinator evenementenveiligheid en de cursus Crowdmanagement in de praktijk.

 

Meer weten?

Op het Congres Veiligheid bij Evenementen hoort u wat de mogelijke veiligheidsrisico’s zijn voor uw evenement.

Op de Opleiding Coördinator evenementenveiligheid leert u hoe u de veiligheid op een evenement in uw regio kunt waarborgen.

Op de Cursus Crowdmanagement in de praktijk leert u hoe u de vorming en verplaatsing van mensenmassa’s reguleert en fatale ongelukken op uw evenement voorkomt.

 

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Monitor Integriteit en Veiligheid: agressie en intimidatie richting politiek ambtsdragers blijft zorgelijk

Maar liefst 45% van alle decentrale politieke ambtsdragers zoals burgemeesters, Statenleden, raadsleden en waterschapsbestuurders kreeg …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *