De toekomst van de Public Controller

In aanloop naar de Masterclasses Public Control vroegen wij Hans Bossert, Hoogleraar Management Control en Hoogleraar Public Governance aan de Neyenrode Business Universiteit, naar zijn visie op de toekomst van de Public Controller. Wat zijn de trends op het gebied van control en wat zijn veranderingen in de rol van de controller.

“Een belangrijke ontwikkeling in de zorg is dat we van sturen op geld toe moeten naar sturen op vertrouwen. De toekomst van sturing zit niet alleen in hard controls, maar in verrijken van het sturingsproces met soft controls. Als er niets verandert loopt de machine vast. Begrippen als ‘bevlogen professional”, maatschappelijke betrokkenheid en stewardship verdienen herwaardering. Maar anders dan in het verleden gebeurde, op een veel zakelijkere manier. We hebben gezien dat je niet blind kunt vertrouwen op de inzet van professionals maar we zien ook dat je niet blind kunt vertrouwen op de cijfers en de KPI’s. Dat moet met elkaar verbonden worden. Professionals moeten op een goede manier worden meegenomen bij de sturing van de organisatie.”

Meer informatie?

Op 23 april gaat Prof. dr. Hans Bossert verder in op de toekomst van de Public Controller. Er wordt stilgestaan bij de rol en plaats van de controller. In het bijzonder wordt gekeken wat een effectief management control systeem is en wat de optimale rol van de controller in dat verband is.

Over

Bekijk ook

Versterk je risicoleiderschap: neem wat vakantie

Het risico-woord staat waarschijnlijk hoog in de Top 10 met de meest gebezigde woorden van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *