Tjerk Budding: “Elkaar inspireren is ontzettend leuk!”

Binnenkort gaat de SBO Controllersopleiding voor overheid en non-profit van start. Een van de modules wordt verzorgd door Tjerk Budding.

“Deze opleiding biedt ervaren controllers de mogelijkheid om kort en bondig te worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen in hun vakgebied. In mijn module belicht ik twee deelonderwerpen: management accounting en financial accounting. Hierbij bespreken we onder meer dat de verwachtingen over externe verslaggeving veranderen: onder invloed van de ontwikkeling van ICT wordt steeds meer informatie (publiek) toegankelijk – en worden steeds minder verslagen op papier als boekje afgedrukt. Een andere ontwikkeling is dat verslaglegging steeds meer onderworpen wordt aan internationale normen en richtlijnen. We lijken ons in Nederland nog niet voldoende te beseffen.”

Praktijkvoorbeelden

“Tijdens deze module gaan we met deze ontwikkelingen aan de slag. We bespreken best en worst practices, ook aan de hand van eigen voorbeelden van cursisten. Uiteraard doen we dat op een positief opbouwende manier. We verdiepen ons in de voorbeelden die cursisten zelf meebrengen en duiken daar plenair of in kleinere groepjes dieper in. Het mooie is dat cursisten van elkaars ervaring kunnen leren. Het is verrijkend te zien hoe vakgenoten binnen andere organisaties soms oplossingen hebben gevonden voor issues waar jij ook mee te maken hebt. En met die leerpunten kunnen de deelnemers meteen aan de slag in hun eigen werk.”

Inspiratie

De rol van de controller in de organisatie is sterk aan het veranderen, ziet Budding. “Hij wordt steeds meer een interne adviseur – van de boekhouder die moest zorgen dat alles netjes in de boeken kwam, groeit de controller naar de rechterhand van de directie.  Het is ontzettend leuk om in dat proces met je vakgenoten ideeën uit te wisselen en inspiratie van elkaar op te doen!”

Meer informatie

Wilt u meer verdieping op financieel, bestuurlijk en bedrijfseconomisch terrein? Wilt u uw persoonlijkheid versterken? En wilt u op compacte en interactieve wijze inzicht krijgen in de meest relevante en actuele controllersvraagstukken voor de non-profict sector? Dan is deze opleiding wellicht iets voor u!

Bekijk het programma

Over Sybren Visser

Sybren Visser (1974) is een onafhankelijk redacteur/interviewer. Hij werkt als freelance redacteur onder andere voor BNR Nieuwsradio en congresorganisaties. Sybren heeft zijn Master in Communicatiewetenschappen behaald bij de Universiteit van Utrecht.

Bekijk ook

Goed programmamanagement: je moet koffie lekker vinden

“Programmamanagement draait om relaties bouwen. Je bouwt die relaties door koffie met elkaar te drinken, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *