Trends op het gebied van Risicomanagement

Wat is één van de belangrijkste trends op het gebied van risicomanagement?

In aanloop naar de opleiding Risicomanagement stelden wij deze vraag aan onze hoofddocenten. In een korte reactie geven zij hun visie hierop.


Robert ’t Hart, directeur van het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement en ervaren docent en specialist op het gebied van implementie van risicomanagement, corporate governance, projectrisico analyses en contractvorming

“Dat ook politiek, bestuurlijk, het onderwerp op de agenda staat.”


Gertjan Stoker, Managing Partner bij het Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement. Hij is expert in de inrichting van strategisch risicomanagement binnen de publieke sector en het verbeteren van de interne beheersing.

“Bezuinigingen inboeken en realiseren middels risicomanagement.”


Anne Verbeeck, werkzaam als docent managementvaardigheden, risico en informatie aan de Haagse Hogeschool. Ze is Directeur van ANNEEN, een organisatieadviesbureau dat zich toelegt op strategische informatie- en communicatievraagstukken, risicomanagement en integriteit.

“Aandacht voor de ‘zachte’ kant – niet het instrumentarium, maar het daaraan ten grondslag liggende gedrag. Neem een boek als RQ (risico quotiënt) waarin het potentieel van het onderkennen en omgaan met risico’s als een factor voor succes wordt gezien.”


Over

Bekijk ook

7 tips bij Netwerk- en Ketenregie

Meer dan ooit werken organisaties samen in verschillende samenwerkingsverbanden. Soms vormt de organisatie een schakel …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.