Hogescholen willen deeltijdonderwijs aantrekkelijker maken

NOGBron: Nationale Onderwijsgids

Hogescholen werken aan een uitbreiding van het deeltijdonderwijs om het aantrekkelijker te maken voor volwassenen die zich willen bij- of omscholen. De hogescholen werken nu samen met werkgevers en in onderlinge afstemming aan een onderwijsaanbod dat aansluit bij de behoefte en kennis van de volwassen deeltijdstudent. Het ministerie van Onderwijs heeft een aantal voorwaarden bekend gemaakt waaraan de pilots flexibilisering en de experimenten vraagfinanciering moeten voldoen. Dat meldt de Vereniging Hogescholen.

Het moet voor mensen die een drukke baan en/of verantwoordelijkheden in gezinsverband hebben aantrekkelijker worden om bijvoorbeeld een Associate Degree, bachelor of master opleiding te gaan volgen. De hogescholen zouden een mogelijkheid zien in de combinatie online leren en leren op de werkplek.

Vanaf het studiejaar 2016 gaan de pilots flexibilisering en experimenten vraagfinanciering van start. Hogescholen mogen in de pilots de vaste onderwijsprogramma’s loslaten en gaan werken op basis van leeruitkomsten. Het gaat dan om wat men moet kennen en kunnen. Op deze manier zou het onderwijsaanbod meer afgestemd kunnen worden op wat de volwassen deeltijdstudent al aan kennis en vaardigheden heeft.

Meer weten over deeltijdonderwijs en het bereiken van de flexibele, werkende student? 

Kom naar het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs! 

logo marcomDeeltijdonderwijs en de flexibilisering hiervan is een van de onderwerpen die centraal staat tijdens het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs. Wil je weten hoe je deeltijdonderwijs positioneert binnen jouw hbo-instelling of universiteit? Moet er apart beleid komen voor deeltijdonderwijs? Welke instrumenten zijn hiervoor nodig? Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens het congres!

Bekijk het programma van het Congres Marketing & Communicatie in het hoger onderwijs

 

 

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Kwaliteit van basisvaardigheden in het onderwijs blijft aandachtspunt, ondanks bezuinigingen

Het kabinet presenteert tijdens Prinsjesdag de begroting voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *