Talentbeleid vormgeven op de basisschool

Met de invoering van de wet Passend Onderwijs per 1 augustus 2014 worden er steeds meer ‘zorgleerlingen’ in de klas geplaatst. Zo kan het zijn dat een deel van uw leerlingen meer- of hoogbegaafd is. Deze kinderen hebben veel capaciteiten maar deze komen helaas niet altijd tot uiting in de klas. Daarnaast presteren veel van de leerlingen onder hun kunnen of hebben ze sociale belemmeringen. Het is uw taak als talentbegeleider om het maximale leerresultaat uit getalenteerde leerlingen te halen. Maar hoe doet u dat? Het handboek ‘Talentbeleid en klassenmanagement in de praktijk’ kan u hierbij helpen. 

Boek: ‘Talentbeleid en klassenmanagement in de praktijk’

boek talentbeleidDit boek is hét handboek voor het vormgeven van talentbeleid op de basisschool.  Als leerkracht, talentbegeleider, ib-er of schoolleider kunt u met dit boek in de hand direct aan de slag. Dit beleidsboek voor talentonderwijs op de basisschool is het resultaat van jarenlange praktijkervaring. Van de prille dagen van Leonardo tot de huidige tijd van Novilo-scholen. In dit boek wordt stapsgewijs aan de hand van de beleidspiramide uiteengezet hoe je talentbeleid op je eigen school effectief kunt vormgeven. Hierbij is aandacht voor doelstellingen, eigenaarschap, organisatie en uitvoering. Om de leerkrachten goed op weg te helpen binnen dit talentbeleid is deel drie van het boek gewijd aan klassenmanagement. Best practices op het gebied van didactiek en leerlingbegeleiding van talentvolle leerlingen. Alles beschreven binnen de kaders van de wet Passend Onderwijs en met de bekende Novilo uitgangspunten: praktisch en dynamisch. Een boek dat op geen enkele basisschool mag ontbreken.


Nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Ontvang dan de eerste hoofdstukken gratis in uw mail!

Ja, ik wil de eerste hoofdstukken lezen


 

Wenst u meer verdieping?

Wilt u uw kennis over talentbegeleiding in het basisonderwijs  of voortgezet onderwijs nog verder verdiepen? Volg dan 4-daagse opleiding Talentbegeleider Basisonderwijs of de opleiding Talentbegeleider in het voortgezet onderwijs. Tijdens deze opleidingen leert u o.a. getalenteerde leerlingen te signaleren en een inhoudelijk passend aanbod te geven. U gaat naar huis met praktische tools om al de volgende dag uw leerlingen te kunnen helpen.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Hoe kun je integer handelen als vertrouwenspersoon in het onderwijs?

Als vertrouwenspersoon krijg je steeds vaker meldingen over ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen van zowel leerlingen, …

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *