Philadelphia zorgaanbod Wmo-proof voor samenwerking met gemeenten

 

De transitie van een deel van de zorg van AWBZ naar gemeenten betekent voor zorgaanbieders dat zij hun zorg in de etalage moeten zetten, zodat gemeenten bij hen inkopen. Maar ‘Beleidsmakers en zorgverleners spreken verschillende talen,’ aldus Bodzinga van Philadelphia Zorg. Philadelphia wil de ‘taal van de gemeente spreken’ om hun diensten bij de gemeenten onder de aandacht te brengen.

Beleidsmakers ondersteunen

In 2015 worden onder meer Begeleiding Individueel en Dagbesteding niet langer betaald uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ), maar vanuit de Wmo door gemeenten. Gemeenten zijn al druk bezig om hun beleid en werkwijze op die veranderingen aan te passen. Directeur marketing & verkoop van Philadelphia Bas Bodzinga: “Als zorgaanbieder hebben we daarbij ook een belangrijke rol te vervullen. Daarom hebben we onze diensten en producten als een van de eerste grote zorgverleners vertaald naar de nieuwe manier van werken en organiseren in de Wmo. En zijn onze diensten nu al gericht op één regievoering en samenwerking met maatschappelijke netwerkpartners. We werken samen met het sociale netwerk, vrijwilligers en andere professionele partijen. De resultaten hiervan zijn te zien in een compleet vernieuwde folderlijn voor gemeenten. Bekijk op de site van Philadelphia de folders en lees over de best practices zoals de Ontmoetingsplek, het Gezinsplan, Leren Werken en Digicontact.”

Nieuwe producten ontwikkelen voor optimale samenwerking binnen de Wmo

“We zijn in gesprek gegaan met wethouders, Wmo-projectleiders en transitie-programma-managers in verschillende delen van het land. We hebben goed geluisterd naar de visies en uitgangspunten van de verschillende gemeenten. Die kennis hebben we gebruikt om vanuit het perspectief van beleidsmakers te vertellen over de burgers waar we nu voor werken en de manier waarop we binnen de Wmo gaan samenwerken. Vooral hebben we gekeken welke bijdrage wij kunnen blijven leveren aan het zo zelfstandig mogelijk leven van onze cliënten en andere burgers met een beperking. Diensten die voldoen aan de eisen van de Wmo en die van de burgers.”

5-daagse opleiding Beleidsmedewerker Wmo

Voor zowel de zorgaanbieders als gemeenten biedt deze opleiding de kennis en kunde om stappen te zetten in het veranderende Wmo proces. Ook Philadelphia levert hier een bijdrage aan. Bekijk hier de opleiding.

Over noweem

Bekijk ook

De toekomst laat zich testen

Rinske Brand – Founder BRAND The Urban Agency Als kind zijn we niet anders gewend: …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.