Eerste lachgaswinkel van Nederland geopend

De eerste lachgaswinkel van Nederland is op 2 augustus 2019 geopend in Venray. In de winkel kunnen klanten ballonnen met lachgas kopen en vervolgens ter plaatse gebruiken. De eigenaren staan gebruik buiten de winkel niet toe, dus ze hebben bioscoopstoelen waarin klanten het lachgas tot zich kunnen nemen.

Een woordvoerder van de burgemeester laat weten dat ze geen middelen hebben om de opening van de lachgaswinkel tegen te gaan. Sinds juli 2016 valt lachgas onder de warenwet en dus mag het verkocht worden in Nederland. De gemeente is echter niet blij met de komst van de winkel. Ze willen het gebruik van lachgas in de openbare ruimte aanpakken en werken daarom aan een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening.

Landelijk verbod
Afgelopen week kwam nog niet het nieuws dat er een toename is in het aantal gezondheidsklachten bij het gebruik van lachgas. Veel gemeenten willen daarom dat het verboden wordt. Minister Grapperhaus liet onlangs bij NPO Radio 1 ook blijken een landelijk verbod op lachgas te overwegen.

Wat kun jij doen?
De cursus APV en Bijzondere wetten geeft je een compleet overzicht van de wet- en regelgeving waarmee je in de dagelijkse praktijk te maken hebt.

Met de totstandkoming van de Nationale Politie komt de regie op het lokaal veiligheidsbeleid meer en meer bij gemeenten te liggen. Samen met jouw veiligheidspartners moet je komen tot een goed lokaal integraal veiligheidsbeleid. In de opleiding Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid ontwikkel je jezelf tot veiligheidsregisseur.

De opleiding Wet- en regelgeving in openbare orde en veiligheid geeft je een compleet overzicht van de belangrijkste wetswijzigingen in openbare orde en veiligheid.

 

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Indicatoren vanuit een datagedreven aanpak van ondermijning

Hoe helpt data om een effectieve aanpak van ondermijning op bedrijventerreinen vorm te geven? De …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *