Home » Veiligheid » 3 onmisbare trends voor de security manager van de toekomst

3 onmisbare trends voor de security manager van de toekomst

Beveiliging van organisaties krijgt steeds meer aandacht. Zeker met de dreigingen van tegenwoordig, waaronder terrorisme en (computer)criminaliteit, staat security management hoog op de prioriteitenlijst binnen veel organisaties. Als security manager is het erg belangrijk om de trends op het gebied van security management te blijven volgen. In deze blog nemen we je mee in 3 onmisbare trends in 2020 zodat jij goed voorbereid bent op de toekomst.

1. Het belang van privacy

Met de invoering van de AVG hebben alle lidstaten van de Europese Uni de bescherming van persoonsgegevens inmiddels in hun wetgeving opgenomen. Er is echter bij veel mensen nog onduidelijkheid over de werking en de consequenties van de wetgeving. Daarnaast worden consumenten steeds kritischer en veeleisender over hun privacy. Hoe je om moet gaan met het verzamelen en delen van gegevens blijft daarom een actueel thema in 2020.

2. Vergroten van awareness

Goede beveiliging valt of staat met het gedrag van medewerkers. Bewustwording is hierbij essentieel. Jouw organisatie kan nog zo goed uitgerust zijn met de beste security-oplossingen, maar als jouw medewerkers onvoldoende op de hoogte zijn van het belang van beveiliging dan is jouw beveiliging al snel zo lek als een mandje. Dit geldt zowel op het gebied van digitale als fysieke veiligheid. Zorg dus dat je jouw medewerkers traint en de security awareness vergroot.

3. Gebruik innovatieve technology

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de beveiligingsbranche is het gebruik van techniek. De groei van technologische ontwikkelingen gaat enorm hard en wordt bijvoorbeeld toegepast op locatie, meldkamer, camera’s, drones etc. Hoe beter de techniek is ingericht, des te meer kan de organisatie zich richten op haar primaire processen. Zorg dat je bij blijft en weet wat de laatste technologische snufjes zijn en welke een meerwaarde kunnen bieden voor jouw organisatie.

Ben jij klaar voor de toekomst?

Tijdens de opleiding Security Manager leer je wat de belangrijkste trends en ontwikkelingen zijn op het terrein van security management en hoe je mogelijke dreigingen voor jouw organisatie in kaart brengt.

In de opleiding Information Security Officer leer je het informatiebeveiligingsbeheer op een juiste en efficiënte wijze in te richten om cybersecuritydreigingen, verspreiding van fake nieuws en verlies van competitiviteit

In de opleiding Beveiliging van gebouwen leer jouw gebouw zo kosten efficiënt mogelijk te beveiligen. Je gaat naar huis met kennis over de juridische, organisatorische en bouwkundige aspecten van cameratoezicht, toegangsverlening- en beheer.

Over Liz de Bie

Liz de Bie
Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Van Ark: Extra impuls om mensen met een beperking aan werk te helpen

De helft van de mensen met een beperking heeft werk. De andere helft niet. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *