Home » Veiligheid » Openbare orde en veiligheid » 3 redenen waarom samenwerken zo belangrijk is

3 redenen waarom samenwerken zo belangrijk is

Voor een succesvolle maatschappelijke re-integratie van een ex-gedetineerde is samenwerking onmisbaar. De samenwerking wordt niet meer alleen na detentie opgezet maar begint steeds vaker al voor of tijdens detentie. In deze blog nemen we je mee waarom samenwerken met ketenpartners zo belangrijk is voor een succesvolle re-integratie van de (ex-)gedetineerde.

  1. Je leert veel van elkaar

Doordat kennis en ervaring niet alleen vanuit jouw organisatie komt, maar je in nauw contact staat met mensen van andere organisaties heb je met zijn allen samen heel veel kennis en expertise in huis om de (ex-)gedetineerde nog beter te helpen.

  1. Samen bereik je meer dan alleen

Om de de beste zorg te kunnen bieden, is het belangrijk om verder te kijken dan jouw eigen vakgebied. Verschillende zorgverleners met allemaal hun eigen informatie over de (ex-)gedetineerde kan een goed totaalbeeld geven over deze persoon als alle informatie samengevoegd wordt.

  1. Je staat er nooit alleen voor

Er kunnen zich altijd een keer vervelende situaties voordoen in de behandeling van een (ex-)gedetineerde. Hoe fijn is het om even te sparren met iemand die deze persoon en de situatie ook kent? Je deelt niet alleen successen met elkaar maar kunt elkaar ook inzetten wanneer het even wat moeilijker is.

Meer weten?

Op 17 juni 2020 vindt het congres Ketensamenwerking (ex-)gedetineerden plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens dit congres wisselen experts werkzaam bij de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven kennis en ervaring uit over ketensamenwerkingsverbanden en praktijkcases in het land.

Tijdens de opleiding coördinator nazorg ex-gedetineerden leer je hoe je komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in jouw gemeente.

 

 

Over Liz de Bie

Liz de Bie
Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Van Ark: Extra impuls om mensen met een beperking aan werk te helpen

De helft van de mensen met een beperking heeft werk. De andere helft niet. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *