Carnavalsoptochten worden massaal afgelast vanwege veiligheid

Afgelopen weekend bleek maar weer hoeveel invloed weersomstandigheden kunnen hebben op een evenement.

Door harde wind en hevige regenval zijn veel carnavalsoptochten afgelast. Optochten in onder meer Eindhoven, Valkenswaard, Weert, Blerick en Sittard gaan niet door. In de optochten rijden vaak grote praalwagens mee die extra vatbaar zijn voor de harde wind.

Sommige organisatoren hebben besloten om de optocht zonder praalwagens door te laten gaan. De hoogte van de deelnemende wagens is bepalend en ze mogen geen losse of uitschuifbare onderdelen bevatten. Door met aangepaste wagens of alleen groepen te lopen, is het grootste risico weggenomen.

Een aantal organistoren hebben in overleg met gemeenten, veiligheidsregio en hulpdiensten besloten dat de veiligheid voor deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers niet te garanderen is. Zij hebben de optocht verplaatst naar een ander moment, zoals tijdens halfvasten, of helemaal geannuleerd.

Welke invloed hebben weersomstandigheden op jouw evenement?

Niet alleen harde wind is van invloed op jouw evenement, maar ook warmte, de zon of regen kan invloed hebben op de veiligheid van jouw evenement. In de masterclassreeks Veiligheid bij evenementen leer je de juiste beslissingen o.b.v. weersvoorspellingen te maken. Je leert hoe je bezoekers voorafgaand en tijdens jouw evenement op de juiste manier informeert over het weer.

Leer tijdens de opleiding Coördinator Evenementenveiligheid hoe je samen met jouw publieke en private partners de veiligheid bij evenementen waarborgt.

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Versterkte aanpak dreigingen van andere landen

Minister Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) heeft vandaag namens acht bewindspersonen een versterkte aanpak van statelijke …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.