Home » Veiligheid » Openbare orde en veiligheid » eBook Openbare Orde, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding

eBook Openbare Orde, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding

Met de totstandkoming van de Nationale Politie komt de regie op het lokaal veiligheidsbeleid meer en meer bij gemeenten te liggen. Jouw rol en verantwoordelijkheden als regisseur op het terrein van veiligheid nemen toe. Samen met veiligheidspartners moet je komen tot een goed lokaal integraal veiligheidsbeleid.

Nederland werd de afgelopen jaren opgeschrikt door een reeks tragische incidenten, zoals het schietdrama in Alphen aan den Rijn, de brand in Moerdijk, de Facebookrellen in Haren en het Monstertruckincident in Haaksbergen. Een crisis of ramp komt niet alleen voor in grote gemeenten met veel risicovolle industrie en grootstedelijke problematiek, maar kan zich ook voordoen in een kleine of middelgrote gemeenten.

Kamp jij ook met de volgende vraagstukken?

  • Hoe adviseer ik mijn burgemeester op strategisch, tactisch en operationeel niveau over crisisbeheersings- en rampenbestrijdingsvraagstukken?
  • Hoe werk ik effectief samen met partners zoals de brandweer, politie, omgevingsdienst en anderen uit de veiligheidsregio?

In dit e-book lees je de 10 meest gelezen blogs over openbare orde, crisisbeheersing & rampenbestrijding van dit moment.

Veel leesplezier!

Download het eBook

Benieuwd naar ons aanbod op het gebied van Openbare Orde, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding?

SBO organiseert diverse opleidingen met betrekking tot dit vakgebied!

Bekijk het complete aanbod

Over Liz de Bie

Liz de Bie
Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Aanpak coronavirus

Het coronavirus vraagt om een alerte aanpak van de Rijksoverheid. De inzet is gericht op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *