Eenzaamheid omarmd door het grote publiek

Eenzaamheid is met de winst van een Loeki, een publieksprijs voor de beste reclame van het jaar, door het grote publiek omarmd en op de kaart gezet. “Een beloning voor iedereen die zich inzet tegen eenzaamheid door er voor anderen te zijn of door het bespreekbaar te maken,” zegt minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het ministerie van VWS ontving op 3 maart samen met reclamebureau Open Now de Zilveren Loeki 2020 voor de reclame ‘buurttuin’. De reclame laat in twee scenario’s zien wat de impact kan zijn als je iets kleins voor iemand doet, en de impact als je dat niet doet.

De Jonge: “We willen laten zien dat je al met een klein gebaar een verschil kunt maken voor een ander. Ook – of juist – in deze coronaperiode. Om op deze manier het taboe op eenzaamheid te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken. Deze prijs is een groot compliment en een aanmoediging voor alle organisaties en vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor het verminderen van eenzaamheid in Nederland.”

Meer weten?

Tijdens de opleiding Aanpak meervoudige problematiek leer je effectieve hulpverlening opzetten d.m.v. opgaven gestuurd werken.

Tijdens de opleiding Sluitende aanpak personen met verward gedrag leer je hoe je de opvang en hulpverlening voor personen met verward gedrag organiseert in jouww gemeente.

Tijdens de opleiding Coördinator nazorg ex-gedetineerden leer je hoe je komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in jouw gemeente.

Tijdens de opleiding Wijk- en gebiedsmanager wordt aan de hand van zowel theorie als praktijkvoorbeelden uiteengezet hoe een strategie die zich richt op gedragsverandering richting verduurzaming niet los gezien kan worden van een participatiestrategie gericht op de wijk.

Over Piet

Bekijk ook

De coronapas en onze grondrechten

Door expert prof. mr. J.G. Brouwer, hoogleraar Algemene rechtswetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen, directeur van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *