Als burgemeester bent u eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in uw gemeente. Tal van veiligheidsvragen liggen op uw bord. Samen met uw adviseurs oov geeft u vorm aan een geïntegreerde aanpak en aandacht aan de samenwerking met alle veiligheidspartners.
Welke ontwikkelingen spelen er bij u?
Of het nu gaat om sociale spanningen in een wijk, ondermijning en illegale activiteiten achter de voordeur in notoire straten of radicalisering, van belang is het om de ontwikkelingen in hun samenhang te bezien en dus eerst uit te zoomen om beter te kunnen inzoomen.
Whitepaper Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?
Het Haags Congres Bureau heeft in samenwerking met VL-Nieuws en de auteurs een whitepaper samengesteld over deze thema’s. Aan bod komen:
- Impulsen tegen ondermijning
- Over nieuwe (on)veiligheid en de Stupidity Paradox
- Het tij keren in notoire straten
- Agent in burger
Het whitepaper is aan te vragen via het Haags Congres Bureau.
De auteurs prof. dr. Hans Boutellier, lector Marnix Eysink Smeets, onderzoeker Shanna Mehlbaum en adviseur Arnout de Vries treden ook op in de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van’. Deze geheel vernieuwde seminarreeks start op 31 oktober aanstaande. Alle informatie en de inschrijfmogelijkheid vindt u via het Haags Congres Bureau.
Elwin Veldhuis is directeur en programmamaker bij het Haags Congres Bureau
Meer weten?
- Op het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit hoor je hoe je ondermijning veroorzaakt door criminele netwerken in jouw gemeente voorkomt.
- Op de cursus Bestuurlijke aanpak van ondermijning leer je hoe je voorkomt dat criminele organisaties zich vestigen in jouw gemeente.
- In de opleiding Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid ontwikkel je jezelf tot veiligheidsregisseur.
- Op de opleiding Integraal toezichthouder handhaving leer je hoe je het toezicht en de handhaving organiseert in jouw gemeente.
- Op de cursus Bestuursrechtelijk handhaven leer je hoe je misstanden in jouw gemeente voorkomt dan wel bestrijdt.
- Op de cursus Wet- en regelgeving in Openbare Orde en Veiligheid leer je van experts wat de (nieuwe) wetten op openbare orde en veiligheid betekenen voor jouw uitvoeringspraktijk.
- Op de cursus Informatie uitwisseling in de veiligheidsketen leer je hoe je informatie verzamelt, analyseert en uitwisselt in samenwerking met jouw veiligheidspartners.