Waar liggen burgemeesters wakker van?

Als burgemeester bent u eindverantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in uw gemeente. Tal van veiligheidsvragen liggen op uw bord. Samen met uw adviseurs oov geeft u vorm aan een geïntegreerde aanpak en aandacht aan de samenwerking met alle veiligheidspartners.

Welke ontwikkelingen spelen er bij u?

Of het nu gaat om sociale spanningen in een wijk, ondermijning en illegale activiteiten achter de voordeur in notoire straten of radicalisering, van belang is het om de ontwikkelingen in hun samenhang te bezien en dus eerst uit te zoomen om beter te kunnen inzoomen.

Whitepaper Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?

Het Haags Congres Bureau heeft in samenwerking met VL-Nieuws en de auteurs een whitepaper samengesteld over deze thema’s. Aan bod komen:

  • Impulsen tegen ondermijning
  • Over nieuwe (on)veiligheid en de Stupidity Paradox
  • Het tij keren in notoire straten
  • Agent in burger

Het whitepaper is aan te vragen via het Haags Congres Bureau.

De auteurs prof. dr. Hans Boutellier, lector Marnix Eysink Smeets, onderzoeker Shanna Mehlbaum en adviseur Arnout de Vries treden ook op in de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur 2019 – Waar liggen burgemeesters wakker van’. Deze geheel vernieuwde seminarreeks start op 31 oktober aanstaande. Alle informatie en de inschrijfmogelijkheid vindt u via het Haags Congres Bureau.

Elwin Veldhuis is directeur en programmamaker bij het Haags Congres Bureau

Meer weten?

 

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Wijzigingen Bouwregelgeving

Met ingang van 1 juli 2021, 1 januari 2022 en 1 juli 2022 treedt een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *