Gratis Webinar: Coronacrisis en het noodrecht door mr. Adriaan J. Wierenga

Gratis Webinar ‘Coronacrisis en het noodrecht’Dinsdag 31 maart – 10:00 tot 11:00 uur – Noodrecht-specialist mr. Adriaan J. Wierenga

De verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) brengt heel veel vragen met zich mee van diverse aard. Ook juridische.

Wie trekt aan de touwtjes in deze coronacrisis? Is dat de Minister voor Medische Zorg of zijn dat de voorzitters van de veiligheidsregio’s?
En wat is de rol van de burgemeesters? Er zijn immers al tal van noodverordeningen uitgevaardigd. En wat is een noodverordening eigenlijk?

Wie heeft op welke grond de bevoegdheid om bijeenkomsten en evenementen te verbieden? Wie heeft de bevoegdheid om scholen te sluiten, restaurants, fitnesscentra, speeltuinen, parken en stranden? Wat is de reikwijdte van deze besluiten? En hoe wordt hieraan uitvoering gegeven?

En ten slotte, wat als de regering zou overgaan tot een totale lockdown. Hoort daar ook een noodtoestand bij?

In het gratis webinar ‘Coronacrisis en het noodrecht’ gaat noodrecht-specialist Adriaan Wierenga in op o.a. deze vragen. Sinds het uitbreken van de crisis ontving en ontvangt hij honderden vragen van onder meer burgemeesters, veiligheidsregio’s, provincies en burgers. Wierenga adviseert daarnaast het ministerie, de politie en het landelijk veiligheidsberaad. In dit webinar zal hij zoveel mogelijk van de meest prangende vragen beantwoorden.

Registreer hier voor het gratis webinar – Dinsdag 31 maart 10:00 tot 11:00 uur

 Meer weten?

  • Op www.openbareorde.nl lees je de laatste ontwikkelingen waarover prof. mr. J.G. Brouwer en mr. A.J. Wierenga schrijven.

Doe na de zomer je kennis weer op over deze onderwerpen:

 

 

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Versterking politie in wijken, op internet, voor opsporing en voor boa’s

De politie wordt met ruim 700 agenten versterkt in de wijken en op het internet …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *