Woonwagenkamp het operationele centrum van een criminele organisatie

Bij een woonwagenkamp in Oss heeft de politie afgelopen woensdag automatische vuurwapens, harddrugs, geld en mogelijke explosieven gevonden. De actie, genaamd operatie Alfa, is gericht op een crimineel familienetwerk.

Geld, drugs en vuurwapens

Bij de operatie zijn vierhonderd mensen van politie en justitie ingezet. Politie en justitie denken dat het woonwagenkamp het operationele centrum van de criminele organisatie is. Met politiehonden wordt gezocht naar geld, drugs en vuurwapens. Het kamp wordt op dit moment bewaakt door de mobiele eenheid. Omdat de operatie meerdere dagen duurt worden de bewoners tijdelijk elders ondergebracht.

Kamp al eerder doorzocht

Vorig jaar werd het woonwagenkamp ook al onderzocht waarbij de politie 2 woonwagens heeft doorzocht i.v.m. een recente moordzaak. In 2013 is het kamp ook al doorzocht tijdens een onderzoek naar grootschalige import van cocaïne tussen ladingen bananen, hout en artisjokken uit Chili en Peru.

Crimineel familienetwerk

De familie wordt verdacht van drugshandel op grote schaal, waarbij veel geweld gebruikt wordt. Er zijn drie mannen opgepakt en zij worden verdacht van onder meer verboden vuurwapenbezit en lidmaatschap van een criminele organisatie. De politie sluit meerdere aanhoudingen de komende dagen niet uit.

Meer weten?

Met de opleiding Nieuw beleidskader woonwagen- en standplaatsenbeleid leer je de uitvoering te vertalen naar de praktijk

Op de cursus Bestuurlijke aanpak van ondermijning leer je hoe je voorkomt dat criminele organisaties zich vestigen in jouw gemeente.

Op het congres Ondermijning en georganiseerde criminaliteit hoor je alle laatste trends en ontwikkelingen in de aanpak tegen ondermijning.

Over Liz de Bie

Nederland veilig maken doe je samen. Voor het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid organiseer ik congressen, cursussen, opleidingen en incompany trainingen voor en met veiligheidsprofessionals werkzaam bij de overheid en het bedrijfsleven met als doel om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Ik organiseer events over trends en actuele ontwikkelingen op het terrein van veiligheid. Meer informatie over het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en het opleidingsaanbod is te vinden op www.sbo.nl/veiligheid

Bekijk ook

Minister Dekker breidt aanpak voortvluchtige veroordeelden uit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, Openbaar Ministerie (OM), CJIB en Justid hebben de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *