LAKS lanceert informatie- en klachtensite rekentoets

NOGBron: Nationale Onderwijsgids

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft de website rekentoetsklacht.nl gelanceerd. Op deze website kunnen scholieren informatie vinden over de rekentoets en hun klachten indienen. Andrej Josic, voorzitter LAKS: “We vinden het belangrijk dat scholieren goed op de hoogte zijn over de regelgeving rondom de veelbesproken rekentoets. Ook ontvangen wij graag alle opmerkingen en klachten van scholieren, zodat wij daarmee aan de slag kunnen.”

Via de website kunnen scholieren eenvoudig een klacht indienen over de rekentoets, die de komende weken weer door vele scholieren gemaakt wordt. De klachten die het LAKS binnenkrijgt via rekentoetsklacht.nl worden, net als de klachten die het LAKS ontvangt tijdens de examentijd via examenklacht.nl, besproken met zowel het College van Toetsen en Examens (CvTE)  als met het Ministerie van Onderwijs. Het doorgeven van klachten bleek vorig jaar nuttig. Andrej: “De normering van een toets werd aangepast toen het LAKS een terechte inhoudelijke klacht die wij kregen van een scholier doorgaven aan het CvTE”.

De informatie- en klachtensite is te vinden op rekentoetsklacht.nl.

Hoe is het rekenonderwijs op uw school?

Maak een professionaliseringsslag in het rekenonderwijs op uw school m.b.v. de Opleiding Rekencoördinator VO/MBO. U krijgt o.a. kennis van het landelijk protocol ‘Ernstige RekenWiskunde-problemen en Dyscalculie’ en de belangrijkste leerlijnen en referentieniveau’s. De opleiding is bovendien gevalideerd door Registerleraar.nl. Bekijk het programma

Over Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. NOG is het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal op de Nationale Onderwijsgids.

Bekijk ook

Hoe helpt een aandachtsfunctionaris om huiselijk geweld te herkennen op school?

“45% van de Nederlandse bevolking heeft ooit te maken gehad met huiselijk geweld. In haast …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *