Nationaal plan voor wegwerken onderwijsachterstanden meerjarenplan

Eind februari komt er een nationaal actieplan om de onderwijsachterstanden die scholieren door de coronacrisis hebben opgelopen weg te werken. Slob waarschuwt dat dit een meerjarenplan wordt: “Het is niet realistisch om te verwachten dat alle kinderen de opgelopen achterstand op de verschillende ontwikkelgebieden dit jaar al volledig inhalen.” Dit meldt NU.nl.

Scholieren hebben door de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende coronamaatregelen leerachterstanden opgelopen. Het kabinet komt daarom met een nationaal programma om die achterstanden weg te werken. Dit gaat wel enkele jaren duren, vreest Slob: “Daarvoor zijn de achterstanden bij sommige leerlingen en studenten te groot, en de crisis is nog niet voorbij”. Het is nog niet duidelijk hoeveel geld er in het programma wordt gestoken. Binnenkort wordt daarover meer bekend gemaakt.  

Slob heeft aan de Vrije Universiteit Amsterdam gevraagd de leerachterstanden in kaart te brengen. Groep 3 en 8 van de basisschool zullen hierbij extra aandacht krijgen.  

Twee weken geleden luiden de onderwijswethouders van de vier grote steden al de noodklok en pleitten ze voor een nationaal plan voor gelijke onderwijskansen en het inlopen van onderwijsachterstanden.

Door: Nationale Onderwijsgids

Voorkom achterstanden en houd je kennis op peil

Het onderwijs kent veel uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Houd je kennis op peil. Bekijk het uitgebreide aanbod opleidingen en cursussen voor onderwijsprofessionals. Kennis waarmee je impact maakt binnen jouw onderwijsinstelling!

Over Nationale Onderwijsgids

De Nationale Onderwijsgids is dé website voor lerend en docerend Nederland. NOG is het enige platform die alle onderwijs (gerelateerde) onderwerpen onder één dak biedt. Bent u op zoek naar naar nieuws op het gebied van bijvoorbeeld kinderopvang, basisonderwijs of universiteiten? Leest u graag opiniestukken? Of bent u op zoek naar een uitdagende baan in het onderwijs? U vindt het allemaal op de Nationale Onderwijsgids.

Bekijk ook

De drie pijlers van studentenwelzijn

“We zien de laatste 15 jaar dat het met veel studenten niet zo goed gaat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *