Vier elementen over persoonlijke ontwikkeling om jezelf juist te profileren

Persoonlijke ontwikkeling is voor jou als persoon altijd al belangrijk, maar tegenwoordig ook voor de werkgever. Online communicatie heeft namelijk een grotere rol gekregen, waardoor het lastiger is om goede mensen langer aan de organisatie te binden. Investeren in de persoonlijke ontwikkeling van werknemers is een manier om die binding te realiseren, maar hoe dan? Anita van Oijen-Hanegraaf, Eigenaar bij AIM Consulting Group, vertelt hier meer over aan de hand van vier elementen.

Het belang van persoonlijke ontwikkeling

Jij wilt als persoon ontwikkelen en nieuwe dingen leren, zodat je uitgedaagd wordt. Mensen lopen echter steeds vaker vast, waardoor zij sneller wisselen van baan. Werknemers voelen zich namelijk steeds minder verbonden met de werkgever. Digitalisering maakt het namelijk lastiger om nieuwe mensen aan de organisatie te binden. Communicatie vindt steeds meer online plaats, waardoor werknemers zich minder verbonden voelen met het bedrijf en de cultuur. Een mogelijkheid om werknemers toch aan je te binden, is investeren in persoonlijke ontwikkeling.

Vier elementen om jezelf te profileren

Anita ziet vier elementen waardoor jij jezelf goed kunt profileren in jouw organisatie én waardoor jouw werkgever binding tussen werknemer en organisatie vormgeeft, namelijk:

  • Focus op persoonlijke ontwikkeling, je wilt interessant blijven voor de arbeidsmarkt, hiervoor wil je nieuwe dingen leren. Het is dan ook steeds vaker een voorwaarde om medewerkers aan een organisatie te binden.
  • Balans tussen werk en privé, de focus moet om. Tastbaar werk gebeurt steeds vaker thuis en netwerken/vergaderingen op kantoor. Daarnaast is kaderstellen belangrijk, thuiswerken heeft de scheiding tussen werk en privé doen vervagen. Je moet hiervoor waken.
  • Doelgerichte communicatie, je communiceert steeds vaker online met jouw collega’s. De invulling van non-verbale communicatie is dan ook anders. Je moet dit realiseren en erop reflecteren.
  • Verbindend leiderschap, binding aan de organisatie is lastiger te realiseren. Het vraagt dan ook om proactieve manieren om mensen intrinsiek te motiveren.

Profileer jezelf op de juiste manier

Bovenstaande elementen zijn cruciaal voor werkgevers én werknemers in de toekomst. Jij leert nieuwe dingen waardoor je interessant blijft voor de arbeidsmarkt en je vult jouw functie goed in. Een werkgever die heeft nagedacht over en geïnvesteerd in bovenstaande elementen is voorbereid op de wensen van werknemers in de toekomst. Zij binden werknemers langer aan de organisatie.

Volg tien online masterclasses

Wil jij jouw toegevoegde waarde zichtbaar maken aan jouw werkgever, waardoor jij jouw functie nóg beter in kunt vullen en voorbereid bent op de toekomst? Meld je dan aan voor een Jaar Lang Leren van SBO! Je volgt dan gedurende het hele jaar 2023 online masterclasses waarin je nieuwe vaardigheden ontwikkelt. De masterclasses variëren van feedback geven en ontvangen tot samenwerken met verschillende persoonlijkheden en effectgericht beïnvloeden. De masterclasses zijn tot 31 december 2023 terug te kijken, dus je hoeft niets te missen!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Wat is de impact van digitale middelen op jouw werk?

Digitale middelen beïnvloeden en bepalen hoe jij jouw werk doet. Het is dan ook steeds …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.