Aanpak van jeugdoverlast en onveiligheid in de wijk

Op bezoek bij Stichting College Hillesluis met Marcel van de Ven, stadsmarinier in de wijk Hillesluis en spreker op de landelijke studiedag Jeugdcriminaliteit.

 

De wijk Hillesluis

Hillesluis is een wijk met overwegend allochtone inwoners en een jonge leeftijdsopbouw. De wijk heeft te maken met veel jeugdoverlast en criminaliteit. In 2001 en 2003 werd de wijk aangemerkt als onveilige wijk, met een veiligheidsindex van 3.7 / 3.8 op een schaal van 10. In 2008 kreeg ze het label probleemwijk met een veiligheidsindex van 4.6. In 2009 werd bekend dat Hillesluis hoog scoorde op de lijst met 40 probleemwijken van de toenmalige minister van volkshuisvesting Ella Vogelaar.

 

Stichting College Hillesluis

Om de jeugdoverlast en onveiligheid in de wijk Hillesluis terug te dringen is de Stichting College Hillesluis gestart. Stichting College Hillesluis biedt jongeren uit Hillesluis een programma van werk en trainingen waarmee een stevig CV gebouwd kan worden. Tegelijkertijd stellen de jongeren zich door hun werkzaamheden in dienst van de wijk waardoor netwerken ontstaan, de veiligheid (objectief en subjectief) verbetert en de sociale cohesie duurzaam hersteld kan worden.

Bekijk hier de video van de Stichting College Hillesluis.

 

Meer weten?

Op de landelijke studiedag Jeugdcriminaliteit hoort u van Marcel van de Ven, stadsmarinier in de wijk Hillesluis op welke manier de Stichting College Hillesluis bijdraagt aan de aanpak van jeugdoverlast en criminaliteit.

Op de opleiding ketenregisseur risicojeugd hoort u van Marcel van de Ven, stadsmarinier in de wijk Hillesluis, hoe u komt tot een integrale aanpak van risicojongeren.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

Hoe realiseer jij een succesvol QHSE-beleid?

Een goed QHSE-beleid zorgt ervoor dat jij jouw bedrijfsdoelstellingen bereikt, aldus Herbert Eppinga, Senior Consultant …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.