Home » Veiligheid » Openbare orde en veiligheid » Congresverslag Radicalisering & Terrorisme

Congresverslag Radicalisering & Terrorisme

Op 12 december 2017  vond de 3e  editie plaats van het congres Radicalisering & Terrorisme. We kijken terug op een waardevolle dag waar ervaringsdeskundigen en experts samenkwamen om kennis en ervaringen uit te wisselen over de aanpak van radicalisering en terrorisme en zodoende van elkaar te leren.

Een belangrijke les van het congres was dat overheid, wetenschap en het bedrijfsleven elkaar nodig hebben om tot innovatieve oplossingen te komen voor een veiligere wereld.

Wij hebben een terugblik gemaakt waarbij we de opgedane kennis en ervaringen voor u nog eens op een rij hebben gezet, zodat u deze kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Download het congresverslag

 

Meer kennis en ervaring opdoen op het terrein van de aanpak van radicalisering en terrorisme?

Op het congres Radicalisering en terrorisme leert u hoe u misstanden veroorzaakt door (ideologische) radicaliserende groeperingen voorkomt.

Op de cursus Bestuurlijke aanpak van radicalisering en terrorisme leert u hoe u komt tot een integrale aanpak van (ideologische) radicaliserende groeperingen.

Op de cursus Omgang met maatschappelijke onrust leert u hoe u maatschappelijke ontwrichting en spanningen in de samenleving voorkomt veroorzaakt door terroristische dreiging.

Op de cursus Anti discriminatiebeleid leert u hoe u discriminatie en uitsluiting van individuen en groepen personen voorkomt en daarmee polarisatie tegengaat.

Over sbo

sbo
Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

De aanpak van georganiseerde criminaliteit in Medellin in Colombia

Afgelopen zomer was ik op reis in Colombia waarbij ik veel van het land heb …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *