Het belang van informatiebeveiliging

In gesprek met Michiel Herrebrugh, adviseur bij InfoSecure en docent op de cursus Inzicht in Informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging is een hot topic: steeds meer organisaties onderkennen het belang van informatie voor hun bedrijfsvoering en zien in dat het noodzakelijk is om deze informatie adequaat te beveiligen. Dit is een vak apart, mede door de vele aspecten die bij informatiebeveiliging komen kijken. Als organisatie moet je voldoen aan wetgeving, de technische bedreigingen ontwikkelen zich in razendsnel tempo en medewerkers moeten bewust gemaakt worden van risico’s en richtlijnen.

 

Informatie uitwisseling met ketenpartners

Alsof de informatiebeveiliging binnen de eigen organisatie nog niet uitdagend genoeg is, vindt er in allerlei sectoren steeds meer informatieuitwisseling plaats met ketenpartners. Dit levert een reeks aan nieuwe uitdagingen op: welke informatie mag je delen en onder welke voorwaarden? En wie is er verantwoordelijk voor deze informatie? Informatiebeveiliging is dynamisch en het is voor elke organisatie –meer dan ooit- belangrijk om hier op een volwassen en verantwoordelijke manier mee om te gaan.

 

Meer weten?

Op de cursus Inzicht in Informatiebeveiliging leert u hoe u persoonlijke data en vertrouwelijke informatie in uw organisatie beveiligd.

 

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

Douane onderschept fors meer drugs in de post

De douane heeft in 2022 bijna 27.000 keer drugs in beslag genomen in de uitgaande …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *