eBook Openbare Orde, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding – November 2019

Met de totstandkoming van de Nationale Politie komt de regie op het lokaal veiligheidsbeleid meer en meer bij gemeenten te liggen. Jouw rol en verantwoordelijkheden als regisseur op het terrein van veiligheid nemen toe. Samen met veiligheidspartners moet je komen tot een goed lokaal integraal veiligheidsbeleid.

Nederland werd de afgelopen jaren opgeschrikt door een reeks tragische incidenten, zoals het schietdrama in Alphen aan den Rijn, de brand in Moerdijk, de Facebookrellen in Haren en het Monstertruckincident in Haaksbergen. Een crisis of ramp komt niet alleen voor in grote gemeenten met veel risicovolle industrie en grootstedelijke problematiek, maar kan zich ook voordoen in een kleine of middelgrote gemeenten.

Kamp jij ook met de volgende vraagstukken?

  • Hoe adviseer ik mijn burgemeester op strategisch, tactisch en operationeel niveau over crisisbeheersings- en rampenbestrijdingsvraagstukken?
  • Hoe werk ik effectief samen met partners zoals de brandweer, politie, omgevingsdienst en anderen uit de veiligheidsregio?

In dit e-book lees je de 8 meest gelezen blogs over openbare orde, crisisbeheersing & rampenbestrijding van dit moment.

Veel leesplezier!

Download het eBook

Benieuwd naar ons aanbod op het gebied van Openbare Orde, Crisisbeheersing & Rampenbestrijding?

SBO organiseert diverse opleidingen met betrekking tot dit vakgebied!

Bekijk het complete aanbod

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 studiedagen en opleidingen over o.a. ruimtelijke ordening & milieu, bestuur, verkeer & vervoer, sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg.

Bekijk ook

Minister Dekker breidt aanpak voortvluchtige veroordeelden uit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, Openbaar Ministerie (OM), CJIB en Justid hebben de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *