Ons werkveld om de veiligheid van de openbare orde te handhaven is continue in beweging. We hebben te maken met verharding in onze samenleving en steeds grotere maatschappelijke spanningen rondom klimaatactivisme, boerenprotesten en asielproblematiek. Burgemeesters, decentrale bestuurders en landelijke politici worden steeds meer bedreigd. En de voetbalrellen zijn de laatste tijd weer flink opgelaaid.
Waarom neemt de maatschappelijke onrust in de openbare ruimte toe? En hoe kunnen we samen met onze zorg- en veiligheidspartners zorgen voor een veilige maatschappij? In dit eBook gaan we in op:
- Gebruik van persoonsgegevens met als doel intimidatie
- Crisis- en risicobeheersing in Nederland
- Afschrikwekkende effect van de voetbalwetgeving
- Re-integratie van (ex-)gevangenen
- Bedreiging van politici
In dit e-book lees je onze best gelezen blogs over openbare orde,
crisisbeheersing & rampenbestrijding van dit moment. Veel leesplezier!
Je meer verdiepen binnen het vakgebied openbare orde en veiligheid?
Tijdens de cursus Wet- en regelgeving in Openbare Orde en Veiligheid leer je van experts wat de (nieuwe) wetten op openbare orde en veiligheid betekenen voor jouw uitvoeringspraktijk.
Tijdens de opleiding Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid leer je een lokaal integraal veiligheidsbeleid opstellen voor jouw gemeente.
Tijdens de cursus Aanpak complexe woonoverlast leer je woongenot terugbrengen en werk je aan een duurzame oplossing voor de overlastgever.
Tijdens de opleiding Aanpak van jeugdcriminaliteit en jeugdgroepen leer je om met ketenpartners tot een preventieve integrale aanpak te komen.
Tijdens het congres Jonge aanwas uit de jeugdcriminaliteit hoor je hoe je tot succesvolle samenwerkings- verbanden komt bij de aanpak van jonge aanwas
Tijdens de cursus Waarheidsvinding leer je de goede vragen stellen en de juiste antwoorden krijgen.
Tijdens de opleiding Bibob coördinator leer je hoe je de wet Bibob toepast in jouw gemeente.
Tijdens de opleiding Personen met onbegrepen gedrag krijg je praktische handvatten en theoretische kaders om dit gedrag te begrijpen en beïnvloeden
Tijdens de jaaropleiding Integrale aanpak van ondermijning leer je hoe je verantwoording aflegt over de aanpak van ondermijning in jouw regio.
Tijdens de cursus Bestuurlijke aanpak van ondermijning leer je hoe je voorkomt dat criminele organisaties zich vestigen in jouw gemeente.
Tijdens de opleiding Inzicht in de Criminologie leer je wat de verschijningsvormen, oorzaken en gevolgen zijn van criminaliteit en hoe je deze waar mogelijk voorkomt en waar nodig aanpakt.
Tijdens de opleiding coördinator nazorg ex-gedetineerden leer je hoe je komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in jouw gemeente.
Tijdens de opleiding Wijk- en gebiedsmanager wordt aan de hand van zowel theorie als praktijkvoorbeelden uiteengezet hoe een strategie die zich richt op gedragsverandering richting verduurzaming niet los gezien kan worden van een participatiestrategie gericht op de wijk.
Ondermijning is niet alleen een veiligheidsprobleem maar ook een sociaal maatschappelijk probleem. Alle antwoorden en actualiteiten tijdens het congres Ondermijning