Gezamenlijke aanpak criminaliteit selfstorage bedrijven

De politie, OM en de gemeente pakken met de firma’s Shurgard Self-Storage, Stockwise en ALLSAFE Mini Opslag ondermijnende criminaliteit in de branche integraal en daadkrachtig aan. Ze werken samen aan preventie en zorgen voor een veilige opslag van goederen in Tilburg. Het is voor het eerst dat een dergelijke samenwerking binnen de branche is opgezet.

Samenwerking aan de aanpak van ondermijnende criminaliteit

Burgemeester Peter Noordanus: “Ondermijnende criminaliteit kun je alleen goed bestrijden als je het samen organiseert met partners die geraakt worden door de activiteiten van criminelen. Daarom ben ik blij dat we nu deze samenwerking op poten hebben kunnen zetten.”

Politiehonden

Als onderdeel van de preventieve aanpak gaat de politie met getrainde politiehonden controles op wapens, geld en verdovende middelen uitvoeren in de vestigingen. Ook hangen er op alle gevels van de bedrijven borden waarop de gezamenlijke preventieactiviteiten gemeld worden. Met de aanpak willen de betrokken partijen ervoor zorgen dat goederen nog veiliger opgeslagen zijn.

Directieleden en medewerkers van ALLSAFE Mini Opslag, Shurgard Self-Storage en Stockwise hebben onlangs een awareness-training gevolgd over welke ondermijnende en criminele signalen en activiteiten in de branche kunnen plaatsvinden. Medewerkers zijn getraind op het vroegtijdig signaleren van criminele activiteiten door klanten. Ook zijn er handreikingen aangeboden hoe men om kan gaan met signalen en hoe deze vervolgens te melden.

Signaal afgeven

Met de samenwerking wordt een signaal afgegeven dat er bij selfstorage bedrijven in Tilburg geen ruimte is voor criminele activiteiten.

Meer weten?

Op de cursus Bestuurlijke aanpak van georganiseerde misdaad leert u hoe u voorkomt dat criminele organisaties zich vestigen in uw gemeente.

Op de opleiding bibob coördinator leert u hoe u de wet Bibob toepast in uw gemeente.

Op het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit hoort u hoe u barrières kunt opwerpen tegen criminele organisaties.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

Minister Dekker breidt aanpak voortvluchtige veroordeelden uit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie, Openbaar Ministerie (OM), CJIB en Justid hebben de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *