Hoe kun jij samenwerken om ondermijning aan te pakken?

Ben jij werkzaam in de veiligheidswereld en wil je ondermijning verminderen? Het is tijd om anders te kijken en anders te doen om dit doel te bereiken. Nicole Lieve, Strategisch Adviseur Ondermijning bij de Politie en 30 jaar werkzaam in de veiligheidswereld, is spreker tijdens het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit. Zij vertelt hier vanuit praktijkvoorbeelden hoe opgavegericht werken in zijn werk gaat.

Opgavegericht samenwerken om ondermijning te verminderen

Ondermijning is een complex vraagstuk dat zowel lokaal als landelijk om een nieuwe aanpak vraagt. Nicole Lieve stelt dat ondermijning een sociaal probleem en maatschappelijke opgave is. De diverse stakeholders in veiligheidsland, zoals gemeenten, veiligheidsregio’s, politie en jongerenwerk werken opgavegericht samen om ondermijning klein te maken. Hoe werkt de kunst van het samenwerken dan? De volgende punten staan centraal in deze werkwijze:

  • De gezamenlijke opgave is de basis van alle beslissingen
  • In, toe en uitvoegen van stakeholders
  • Werk met een effectieve, simpele structuur
  • Focus op de wijsheid van het collectief
  • Investeer in de relatie

Deze werkwijze resulteert in een aanpak waarbij écht stappen gemaakt worden. Je creëert een open sfeer waar duidelijke communicatie, feedback en erkenning centraal staat. Dit komt het lerend vermogen in jouw organisatie ten goede.

Het belang van een publiek-private samenwerking

Opgavegericht samenwerken is dus de toekomst om ondermijning aan te pakken, maar hoe doe je dat? Nicole Lieve en andere inspirerende sprekers vertellen hierover gedurende het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit van SBO. Zij vormen samen een gevarieerde groep sprekers met ieder een andere achtergrond binnen de veiligheid. Hierdoor zijn zij in staat om vanuit verschillende perspectieven te vertellen en jou te inspireren om anders te kijken naar de aanpak van ondermijning.

Leer van diverse professionals

Het gaat er niet om waar je vandaan komt, maar wat je bijdraagt aan de aanpak van ondermijning. Wil jij meer weten over het belang van opgavegericht samenwerken en hoe je dit doet? Kom dan naar het congres Ondermijning & Georganiseerde Criminaliteit en leer van diverse veiligheidsprofessionals!

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

🎧 Podcast: georganiseerde criminaliteit in 2022

Beluister de podcast van Xander Beenhakkers, Hoofd operatiën, Politie eenheid Limburg. Hij deelt hierin zijn …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.