Waarom zijn immigranten vaker slachtoffer van criminaliteit?

In veel westerse landen, leven derde of zelfs vierde generatie immigranten. Nieuwkomers in de westerse wereld, zijn veelal niet bekend met gewoonten, normen en waarden t.o.v. van die van hun eigen vaderland en zij zijn daarom sneller slachtoffer van criminaliteit.

In dit artikel legt Carl Steinmetz uit waarom immigranten veel vaker het slachtoffer van criminaliteit zijn.

Carl Steinmetz, psycholoog, victimoloog, directeur van Expats & Immigrants, voormalig directeur van het Instituut voor Psychotrauma en docent op de opleiding Sluitende aanpak personen met verward gedrag.

Lees het volledige artikel

Meer weten?

Tijdens de opleiding Aanpak meervoudige problematiek leer je effectieve hulpverlening opzetten d.m.v. opgaven gestuurd werken.

Tijdens de opleiding procesregisseur personen met verward gedrag leer je hoe je de opvang en hulpverlening voor personen met verward gedrag organiseert in jouww gemeente.

Tijdens de opleiding coördinator nazorg ex-gedetineerden leer je hoe je komt tot een sluitende aanpak van ex-gedetineerden in jouw gemeente.

Tijdens de opleiding Wijk- en gebiedsmanager wordt aan de hand van zowel theorie als praktijkvoorbeelden uiteengezet hoe een strategie die zich richt op gedragsverandering richting verduurzaming niet los gezien kan worden van een participatiestrategie gericht op de wijk.

Over sbo

Het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO) organiseert jaarlijks zo’n 200 opleidingen en congressen over o.a. onderwijs, veiligheid, milieu & RO, zorg, bouw & infra en overheid.

Bekijk ook

Congresverslag Jonge Aanwas uit de criminaliteit – 21 maart 2024

Op 21 maart 2024 vond de 2e editie van het congres Jonge aanwas uit de criminaliteit plaats …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *