Laatste Kans aanpak voor problematische jeugdgroepen

De Laatste Kans is een aanpak van criminele jongeren die is ontleend aan het in de VS en Schotland succesvol gebleken Cease Fire, respectievelijk CIRV (the Community Initiative to Reduce Violence) programma, waarvan een confrontatiesessie met het netwerk van een jeugdige delictpleger (de call-in) de kern is. Repressie, een intensief programma èn preventie worden gecombineerd en het netwerk van de jongeren betrokken wordt bij zowel de analyse, als de oplossing van het criminele/ernstig overlastgevende gedrag.

Criminele jongeren die besluiten uit de negatieve spiraal te stappen weten zich door de aanpak ondersteund door een sociaal netwerk dat hen gedurende langere tijd ondersteunt in het zoeken naar nieuwe perspectieven, naast de garantie op een onmiddellijke inzet van benodigde hulpverlening. De bewoners van en betrokkenen bij een gebied zijn daarmee mede-eigenaar van de leefbaarheid en veiligheid in hun eigen wijk! 

 

Meer weten?

Op de opleiding ketenregisseur risicojeugd hoort u van Mirte Loeffen hoe u de Laatste Kans aanpak voor problematische jeugdgroepen hanteert in uw gemeente.

Over Frank van Summeren

Congres- en opleidingsmanager veiligheid bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid.

Bekijk ook

Rechter krijgt ruimere mogelijkheid voor videoconferentie bij verdachten van zware criminaliteit

Op korte termijn kan het vervoer van gedetineerden met ernstige veiligheidsrisico’s worden teruggedrongen. Door een …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.